Voorzitter herinnert: Ambedkar genoemd voor een verblijf duidelijk van de ‘anarchy’ in protest

0
62

MP Gouverneur Anandiben Patel en CM Shivraj Singh Chouhan met President Ram Nath Kovind op Mhow. (PTI Foto)

Top Nieuws

  • Haakjes: het verhogen van een kind, die leest,

  • Designer tips voor de ideale keuken

  • Kathua gangrape slachtoffer advocaat: ‘anti-Hindoe, ik kan het worden verkracht of vermoord

Herinnert B R Ambedkar ‘ s laatste toespraak tot de Constituerende Vergadering, President Ram Nath Kovind op zaterdag opgemerkt dat Ambedkar had gezegd dat “nu hebben we een Constitutionele middelen om te protesteren, we moeten blijven duidelijk van anarchie”. Kovind sprak ter gelegenheid van Ambedkar Jayanti aan het eind van de leader ‘ s geboorteplaats — Mhow in Madhya Pradesh. De opmerkingen komen in de achtergrond van brandstichting en geweld tijdens een dag lang bandh genoemd door Dalits en tribale outfits op 2 April om te protesteren tegen de Supreme Court ‘ s om op de SC/ST Voorkoming van Wreedheden Handelen.

Kovind zei: “Hij (Ambedkar) ontslag uit de Unie van de Kast op zijn vraag naar gelijke eigendomsrechten voor vrouwen. Hij sprak over het welzijn van de zwakkere delen, die Gepland Kasten, Geplande Stammen en de achteruit, maar de weg was altijd geweldloos. Hij maakte zijn punt door middel van debatten en discussies en keek naar consensus, omdat hij geloofde dat dit is ons land en de mensen zijn ons eigen.

“Wat moet worden gedaan om te zorgen voor gerechtigheid voor de zwakken moet worden gedaan door niet-gewelddadige middelen voor het grotere goed en om ervoor te zorgen is er een sfeer van broederschap. In zijn laatste toespraak in de Constituerende Vergadering zei hij dat nu hebben we een Constitutionele middelen om te protesteren moeten we blijven duidelijk van een anarchie.” Negen mensen waren gestorven in de April 2 bandh. Een soortgelijke Bharat bandh werd waargenomen op 10 April tegen kaste op basis van de reservering in onderwijs en werkgelegenheid. Terwijl de Dalit-demonstranten hadden beschuldigd de regering van de presentatie van het geval behoren in de apex-hof, de regering, die partij was in de zaak, heeft inmiddels afstand genomen van de uitspraak en stelde dat als de review verzoekschrift ingediend bij de rechtbank niet leiden tot een omkering van de orde het zou zelfs kunnen overwegen om in een verordening.

In zijn toespraak zei de President dat de grootste bijdrage van de Grondwet van India, gemaakt onder Ambedkar de begeleiding was om alle Indianen gelijke burgers, ongeacht maatschappelijke of economische achtergrond. Dit recht zorgt ervoor dat elke Indiaan heeft het recht op een menswaardig leven. De Grondwet ook geïntroduceerd universele franchise en gaf elke burger, ongeacht sociale achtergrond of economische status, het recht om te stemmen, zei hij.

Deze twee rechten, Kovind zei, hebben een speciale betekenis voor de armen, de van oudsher achtergestelde en de zwakkere delen van de samenleving. Deze rechten, samen met het belang van het onderwijs dat Ambedkar onderstreept zijn, zijn van cruciaal belang voor een goede uitoefening van alle andere rechten die de Grondwet. “In ons land wordt uitgevoerd op de democratische traditie — verkiezingen worden gehouden, regeringen worden gevormd, en de toekomst van de burgers wordt aan gewerkt hebben. Er is behoefte aan mensen bewust worden van de uitdagingen en kansen — en voor de uitoefening van hun democratische rechten verstandig,” zei hij.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App