Unnao våldtäkt fall: BJP MLA Kuldeep Singh påståenden var i Kanpur vid tiden för våldtäkt

0
55

BJP MLA från Unnao Kuldeep Singh Sengar produceras för speciella CBI domstolen av CBI i Lucknow på lördag. (Snabb bild av Vishal Srivastav)

CBI försöker att kontrollera påståendet om BJP MLA Kuldeep Singh Sengar att han var på en födelsedag funktion i Kanpur staden på den tiden han påstods ha begått våldtäkt på den 4 juni 2017. På lördag kväll, byrån greps Shashi Singh, som är mor till en av de Unnao gangrape anklagade, Shubham, och som anklagas för att ha lurat den 17-åriga flickan till den MLA hus innan våldtäkten.

Under sitt förhör, MLA har sagt att hans anspråk på att vara på en Kanpur funktion den 4 juni 2017, vid 8 pm, tiden för den påstådda våldtäkten, kunde kontrolleras från videofilmer av händelsen, från poliser i sin säkerhet detalj, och från hans mobiltelefon poster. Han sa att han var i Naubasta i Kanpur att närvara vid en födelsedag på en väns plats.

Läs också | Unnao våldtäkt fall: Här hittar du allt du behöver veta

Sengar var på lördagen häktad CBI häktad i sju dagar, i fall av en Lucknow domstol. CBI tjänstemän sade att de skulle ifrågasätta MLA på längden och skulle ta honom till Unnao att rekonstruera brottsplatsen och att samla bevis mot honom. Han är också troligt att konfronteras med 17-åringen och hennes familj. Shashi Singh, 52, var ifrågasatt på CBI: s Lucknow kontor innan hon greps. Hon har instämt som anklagas för att ha med den 17-åriga flickan att Sengar hus på löfte om ett arbete. Hennes son Shubham är för närvarande på borgen.

CBI källor sade Shashi har också hävdat att hon var i Kanpur med sin make på dagen för våldtäkt. Den 17-åriga mor, som är klagande i målet, har påstått att Shashi var närvarande på gården av huset när MLA våldtog sin dotter. Som flickan, Shashi ‘ s house är beläget ganska nära Sengar bostad. På lördag, den 17-åring kom till Lucknow från Unnao för medicinsk undersökning.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App