Samväldesspelen: Armén idrottsmän från ASI fortsätta vinnande streak, väska sju medaljer

0
67

Havildar Gaurav Solanki vann Guldet i herrarnas boxning, 52 kg-klassen på Commonwealth Games i Australien.

Relaterade Nyheter

  • CWG 2018: Alla som inte glitter i Gold Coast, som efterföljare på Spel

  • CWG 2018: Vykort från Down Under i Gold Coast

  • Titta på deras utrymme

Spjutkastare Naib Subedar Neeraj Chopra och boxer Havildar Gaurav Solanki, från Pune-baserade Army Sport Institute (ASI), institutet stolt genom att clinching-Guld för Indien i Commonwealth Games på Gold Coast i Australien på lördag. Andra än två guld medaljer på lördag, ASI idrottsmän har packats tre silver och två brons medaljer på turneringen. Fem av de sju medaljer vanns av boxare. En annan boxare, Vikas Krishnan, från Pojkar Sport Företag av ASI, som också vann ett guld för Indien i turneringen. Krishnan arbetar som polis i Haryana.

ASI bedriver utbildning i bågskytte, friidrott, boxning, dykning, ridning, fäktning, tyngdlyftning och brottning för servering Armén idrottsmän och pojkar under Uppdrag Os-Programmet. Resultaten av ASI utbildade idrottare har nästan 750 internationella medaljer och över 3.800 nationella medaljer, med nio Olympiska meriter och fyra Ungdomar Os-Medaljer

Obs Sub Chopra blev den första Indiskt spjutkastare att väskan en guldmedalj vid Commonwealth Games, uppnå säsongens bästa insats av 86.47 m i finalen på Gold Coast i Australien på lördag. Han är den andra spjutkastare att göra anspråk på en CWG medalj, den första är Kashinath Naik, som också är från ASI. Naik hade vunnit ett brons i 2010 Delhi Spel.

“Det är en mycket viktig medalj för mig… jag ville röra vid mitt personbästa men jag missade det med en centimeter… jag försökte så hårt att jag ramlade över i mina två senaste försök. Men jag är mycket nöjd och jag har massor av tävlingar i år för att uppnå det bästa,” Nb Sub Chopra berättade för nyhetsbyrån PTI efter sin seger.
“Dessa medaljer är en källa till stolthet för oss alla här på ASI. Vi hoppas att sådana föreställningar blivit språngbräda till ännu större framgångar, säger en ASI handläggare.

Havildar Gaurav Solanki vann guld i 52 kg kategori, slog Nordirland Brendan Irvine. Tre boxare, Subedar Satish Kumar (91 kg), Nb Sub Manish Kaushik (60) och Nb Sub Amit Panchal (46-49 kg), alla från ASI, säckar silver i sina respektive kategorier. Ytterligare en boxare från ASI, Nb Sub Mohammed Hussamoddin, misslyckats med att gå till final, men vann en bronsmedalj för landet, med ASI är boxning medalj räkna till fem.

Tyngdlyftare Deepak Lödder, som fick sin utbildning i ASI, vann ett brons i 69 kilo kategori. Subedar Jai Singh Patil och Naib Subedar Chhote Lal Yadav, också från ASI, var tränare med boxning trupp. Naib Subedar Chhote Lal Yadav är också tränare för Mary Kom, som vann Guld i Ljuset Flyga Vikt (48 Kg).

Obs Sub Chopra (20), som är från Rajputana Gevär Regementets Centrum, är fäst med ASI för att träna friidrott och har även tränat under tysk tränare Uwe Horn. “Han hade börjat sin utbildning i ASI, efter inskrivning på sport-kvoten som en elitidrottare. De nivåer som han har åstadkommit hittills är mycket inspirerande…”, sa en ASI officiella.

En annan ASI idrottsman, Nb Sub Jinson Johnson, skapas ett nytt nationellt rekord på 1500 meter händelse av att bryta den 23-åriga rekord av Bahadur Prasad. Johnson slutade på femte plats i finalen på Gold Coast med en tid av 3:37.86. Det tidigare rekordet hölls av Bahadur Prasad, med en tid på 3:38.00 vid 1995 South Asian Games.

(Med PTI ingångar)

För alla de senaste sportnyheter, ladda ner Indiska Snabb App