Kathua voldtekt-murder case: Dagen etter, BJP eks-statsråder igjen kaller for CBI probe

0
49

Den bod der offeret var angivelig holdt i Kathua i nærheten av Jammu. (Express Foto: Nirupama Subramanian)

Relaterte Nyheter

  • Kathua voldtekt-drap rettssaken starter: Sju anklaget søke narco test

  • Kathua voldtekt: Jammu Bar Association ansikter flak

  • Kathua er upraktisk sannheter

En dag etter fratredelse fra Mehbooba Mufti skap følgende kritikk over å ta del i et rally organisert i støtte av de tiltalte i Kathua gangrape og mord, tidligere Jammu og Kashmir statsråder Chander Parkash Ganga og Choudhary Lal Singh på lørdag igjen til orde for en CBI etterforskning i saken.

De to på lørdag også hevdet at de ikke søker overføring av undersøkelsen fra J&K Politiet til CBI når de hadde gått til Hiranagar, en by i Kathua-distriktet, hvor de angivelig deltok i rally organisert av den Hinduistiske Ekta Manch, siste måned.

På lørdag, Ganga sa, “jeg vil ikke nøle med å kjempe selv regjeringen for å ivareta interessene til folk i Jammu, eller møte statsministeren og gjentar behovet for en CBI sonde.”

Spurte om hans mening om overføring av etterforskningen, Singh svarte til media med en counter-spørsmålet, “Hva er galt med det?” Tross alt, la han til, å undersøke byrået vil ikke hengi seg til “ulovligheter”.

Om å ta del i et rally i støtte av de tiltalte, de to sa BJP state president Satt Sharma hadde sendt dem for å Hiranagar, ideen er å møte folk migrering fra landsbyen der forbrytelsen hadde skjedd og uskadeliggjøre dem. “Tusenvis av mennesker hadde samlet seg der (i Hiranagar), og denne (CBI probe) var også etterspørselen av lakhs av folk i Kathua district,” Ganga sa. “Jeg sa at vi vil legge frem sin etterspørsel før Chief Minister.”

Å uttrykke smerte over kriminalitet, Ganga hevdet, “jeg har aldri støttet deres (folkets) etterspørselen etter CBI forespørsel, bortsett fra (å fortelle dem) som jeg vil formidle det til Chief Minister. På retur, har vi formidlet dette kravet til (J&K partiet chief) Sharma, og også til Chief Minister. Hun (Mehbooba Mufti) forsikret oss om rettferdig etterforskning av Kriminalitet Gren, og sa at sonden ble nærmer seg ferdigstillelse.”

Anklage Kongressen til å skape en oppfatning om at jenter og kvinner er ikke å få rettferdighet under BJP-led-regjeringer, Ganga sa: “Vi følte at bildet av partiet, og statsministeren var på spill under konspirasjon som skjer. Vi følte det bedre (for å sende våre fratredelse) for å redde sitt bilde fra å bli matt…. Vi var ikke under noe press.”

De to har også krevde rettferdighet for offeret og hennes familie, og kalles for eksemplarisk straff for de holdt seg skyldig.

MED PTI INNGANGER

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App