Kathua verkrachting-moord: CM Mehbooba Moefti aanvaardt het ontslag van de BJP ministers aanwezig tijdens de rally ter ondersteuning van verdachten

0
63

Kathua verkrachting geval: Jammu en Kasjmir Chief Minister Mehbooba Moefti had gewaarschuwd dat het Dal in op weg was voor de “chaos” als de maatregelen niet werden genomen om de woede en onvrede van de jeugd.(Express Foto Door Shuaib Masoodi/Bestand)

Gerelateerd Nieuws

  • Kathua verkrachting-moord proces begint: Zeven beschuldigd zoeken narco-test

  • Kathua verkrachting: Jammu Bar Association gezichten flak

  • Kathua de ongemakkelijke waarheden

Jammu en Kasjmir Chief Minister Mehbooba Moefti op zondag aanvaardde het ontslag van twee controversiële BJP ministers, die deelnam aan een rally georganiseerd ter ondersteuning van de verdachte in de Kathua gangrape en moord. Chander Parkash Ganga en Choudhary Lal Singh, die geconfronteerd wordt zware kritiek voor verhoor politie een rol in de zaak, had aangeboden om na hun ontslag op vrijdag.

Volgens de ambtenaren, het aftreden van Lal Singh en Chander Parkash Ganga werden ontvangen van een BJP staat chief Zat Sharma deze ochtend, die meteen werden geaccepteerd en doorgestuurd naar de Gouverneur N N Vohra voor het invullen van de procedurele formaliteiten.

Lees | PDP-BJP bondgenootschap te blijven, maar Mehbooba waarschuwt voor ‘chaos’ als de Vallei van de jeugd niet gehoord

De nieuwste ontwikkeling kwam een dag na de BJP nationale algemene secretaris Ram Madhav zei het motief van zijn ministers in het lidmaatschap van de Hindoe Ekta Manch protest in de ondersteuning van de Kathua beschuldigd werd van “het wegnemen van twijfels over de onderzoeken en de mensen gerust stellen dat er geen intimidatie van geen kwaad”. Maar, voegde hij eraan toe, “Zekere mate van beoordelingsvrijheid, zijn gehandhaafd. Zeker, er was een gebrek aan inzicht. Soms, gebrek aan inzicht, wil dat niet kantelen, maar het gebrek aan inzicht leidde tot een misverstand zelfs over de ministers, hun eigen persoon, en dat is waarom ze besloten om af te treden.”

Op zaterdag CM Moefti had gewaarschuwd dat het Dal in op weg was voor de “chaos” als de maatregelen niet werden genomen om de woede en onvrede van de jeugd. Spreken op een bijeenkomst met haar PDP leiders, ministers en parlementariërs, duurt meer dan drie uur, Mehbooba zei: “De jongeren hebben genoeg gegeven aanduiding van hun woede en onvrede van de afgelopen jaren, zelfs terwijl ze een kans gaf voor de democratie om zelf te spelen. Maar helaas, de signalen werden genegeerd, met het land politieke leiderschap laten uitvoeren van ideeën of na het bereiken van een dead-end. De democratische staatsvorm van India moet reageren op deze uitdaging voor de politieke en humanitaire crisis in Kashmir ontaardt in grotere chaos.”

Op hetzelfde moment, de PDP noemen het aftreden van twee BJP ministers in de zaak van de Kathua verkrachting en moord als een vertrouwenwekkende maatregel die zou het bondgenootschap versterken.

Echter, zowel de ministers ontkend dat zij zochten de overdracht van het onderzoek van J&K Politie aan de CBI toen ze weg waren om te Hiranagar, een stad in Kathua wijk waar ze nam deel aan de rally, georganiseerd door de Hindoe Ekta Manch, vorige maand. “Ik heb nooit ondersteund hun (mensen) de vraag naar CBI-onderzoek, met uitzondering van (vertel hen dat ik zal overbrengen aan de Minister-president. Op terug, wij verklaarden deze vraag te (J&K party chief) Sharma, en ook de Minister-president. Zij (Mehbooba Moefti) ons verzekerd van eerlijk onderzoek door de Misdaad Tak, en zei dat de sonde was, nadert zijn voltooiing,” Ganga zei.

Ook Lees | Achter Kathua geval, een advocaat van de strijd om rechtvaardigheid te zoeken

Verder zijn zij beweerde dat de twee werden gevraagd om te bezoeken Hiranagar door de BJP state president Zat Sharma met het doel om te voldoen aan de mensen in het dorp en hen te pacificeren. “Duizenden mensen hadden zich daar verzameld (in Hiranagar), en dit (CBI sonde) was ook de vraag van lakhs van mensen in Kathua wijk,” Ganga zei. “Ik zei dat we staken hun de vraag voor de Minister-president.”

De reden achter zijn ontslag, Ganga zei: “We hadden het gevoel dat het beeld van de partij en de Minister-president in het geding kwam onder de samenzwering gaande is. We vonden het beter (indienen onze aftreden) voor het opslaan van hun beeld van het krijgen van ontluisterend…. We waren niet onder druk.”

Ook Lees | Kathua slachtoffer moeder: ‘Het meisje dat hield van paarden, weilanden… nu in een eenzaam graf’

Een dag na het terugtreden van de twee voormalige minister eiste een CBI-onderzoek in de zaak. Chander Parkash Ganga op zaterdag zei: “ik zal niet aarzelen om te vechten zelfs de regering om de belangen van de bevolking van Jammu, of voldoen aan de Minister-president en nogmaals de vraag voor een CBI-sonde.”

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd