Kathua våldtäkter-mord: Dagen efter, BJP ex-ministrar igen samtal för CBI probe

0
49

Förrådet där offret var påstås ha hållit i Kathua nära Jammu. (Snabb Foto: Nirupama Subramanian)

Relaterade Nyheter

  • Kathua våldtäkter-mord rättegången inleds: Sju anklagade söka narco test

  • Kathua våldtäkt: Jammu Bar Association ansikten flak

  • Kathua är obekväma sanningar

En dag efter avgående från Mehbooba Mufti skåp följande kritik över att delta i ett rally som anordnas till stöd för de åtalade i Kathua gangrape och mord, tidigare Jammu och Kashmir ministrar Chander Parkash Ganga och Choudhary Lal Singh på lördag igen kallas för en CBI utredning i fallet.

De två på lördagen hävdade också att de inte sökte överföring av undersökningen från J&K Polisen till CBI när de hade gått för att Hiranagar, en stad i Kathua distrikt där de påstås ha deltagit i rally som anordnas av den Hinduiska Ekta Manch, förra månaden.

På lördag, Ganga sade, “jag kommer inte att tveka att kämpa även regeringen för att skydda människors intressen Jammu, eller träffa Statsministern och upprepar kravet på en CBI sond.”

Frågade om hans åsikt om överföring av undersökningen, Singh svarade att de media som har en counter-fråga, “Vad är det för fel med det?” Efter alla, tillade han, den utredande myndigheten inte kommer att ägna sig åt “något fel”.

Om att delta i en demonstration i stöd för de anklagade, sade två BJP presidenter Satt Sharma hade skickat dem till Hiranagar, tanken är att möta människor som migrerar från byn där brottet har inträffat och att lugna dem. “Tusentals människor hade samlats där (i Hiranagar), och detta (CBI probe) var även efterfrågan lakhs av människor i Kathua distrikt,” Ganga sagt. “Jag sade att vi kommer att lägga fram sina krav innan Chief Minister.”

Att uttrycka ångest över brottet, Ganga hävdade: “jag har aldrig stött deras (människornas) efterfrågan på CBI undersökning, med undantag för (säger dem) som jag kommer att förmedla det till Chief Minister. På avkastning, vi berättade om denna efterfrågan (J&K part chief) Sharma, och även till Chief Minister. Hon (Mehbooba Mufti) försäkrade oss av en rättvis utredning av Brott Gren, och sade att sonden var nästan färdigt.”

Anklagar Kongressen för att skapa en uppfattning om att flickor och kvinnor inte får domstolen enligt BJP-ledda regeringar, Ganga sade, “Vi kände att bilden av partiet och Premiärminister som stod på spel under den konspiration som pågår. Vi kände att det är bättre (för att lämna in våra avgångar) för att spara sina bilder från att bli skadat…. Vi fick inte under några som helst påtryckningar.”

De två är också krävde rättvisa för offret och hennes familj, och som kallas för föredömliga straff för de skyldiga.

MED PTI-INGÅNGAR

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App