Kathua gangrape geval: Verdreven NC-leider zegt Hindoe eerste, moet de strijd tegen ‘onrecht’

0
56

Kathua verkrachting-moord: Het lichaam van het meisje werd teruggevonden uit Rassana bos op 17 januari, een week nadat ze verdwenen tijdens het grazen van paarden in de bosrijke omgeving. (Bestanden)

Gerelateerd Nieuws

  • Kathua verkrachting-moord proces begint: Zeven beschuldigd zoeken narco-test

  • Kathua verkrachting: Jammu Bar Association gezichten flak

  • Kathua de ongemakkelijke waarheden

De Nationale Conferentie (NC) op vrijdag uitgezet op een partij leider van Jammu onderdeel van de Hindoe Ekta Manch, ingesteld ter ondersteuning van de verdachte in de Kathua gangrape en moord. Shanti Swaroop, NC ‘ s Hiranagar blok president, beweerde dat de partij nog om hem te informeren over de verwijdering. “Maar zelfs als ze verdreven mij, ik vind het niet erg. Ik ben een Hindoe eerste, dan is het een onderdeel van een partij. Het is mijn verantwoordelijkheid om te vechten tegen onrecht gedaan naar de Hindoes. Dit is de reden waarom ik werd een deel van de Hindoe Ekta Manch,” zei hij tegen De Indian Express.

Voormalige Minister-president Omar Abdullah zei eens Swaroop de betrokkenheid kwam te merken, de partij leiderschap verdreven hem, zonder zelfs een opzegtermijn uit te leggen.

OOK LEES | Kathua gangrape: Slachtoffer kin tegenstelling CBI sonde door wantrouwen, zegt Minister

Swaroop genaamd de Manch “boven de partijen lijnen” en zei dat een aantal andere NC leiders en activisten had zich aangesloten bij de protesten opgeroepen door de organisatie. “Immers, we hebben te staan met de Hindoe-samenleving. Zowel de PDP-en NC-leiders uit Kashmir zijn tegen de Hindoes — zij geven Hindoes een slechte naam,” zei hij.

Swaroop ook gezegd dat ze willen gerechtigheid voor het slachtoffer, de politie en de overheid moet niet gruweldaden op Hindoes”.

OOK LEES | Achter Kathua geval, een advocaat van de strijd om rechtvaardigheid te zoeken

NC ‘s Jammu provincie chief Davender Rana zei de party’ s staan op het probleem is duidelijk: ze wil streng optreden tegen de daders van de misdaad en degenen die hen steunen. “Dit is waarom we hebben actie ondernomen tegen een blok president die lid was geworden van de supporters van de verdachte”, zei hij. “Het is een schande dat er nog een debat over deze kwestie. In onze godsdienst, een meisje is devi ka roop (afbeelding van een godin) — op Vaishno Devi (heiligdom), wanneer de priester komt na aarti, hij wast de voeten van het meisje kinderen. Een meisje jonger dan 12 jaar wordt beschouwd als een godin in ons geloof. Geen Hindoe zal ooit zo ‘ n gruwelijke misdaad begaan tegen een acht-jaar-oude.”

OOK LEES | Kathua verkrachting — Een moeder in de klaagzang: ‘Het meisje dat hield van paarden, weilanden… nu in een eenzaam graf’

Ondertussen, J&K-Congres zich in een controverse na een ogenschijnlijk oude verklaring door de staat unit president G A Mir vraagtekens bij de politie sonde opgedoken op sociale media. In een tweet, Mir verklaard dat hij gemaakt had, de verklaring “twee maanden geleden, toen was er niets gebeurt in deze materie”, en het wordt verspreid nu tot het misleiden van het volk.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App