Kathua advocaten hebben geen zakelijke verdediging van verkrachting beschuldigd buiten de rechtbank

0
47

Advocaten in Kathua geprobeerd om te stoppen met het indienen van chargesheet.

Ik heb verdedigd in de rechtbank, degenen die werden beschuldigd van verkrachting en moord. Ik heb verscheen, op zoek naar de borgtocht voor godmen beschuldigd van verkrachting. Ik werd gevraagd door de Supreme Court te helpen als Amicus Curiae in de beroepen ingesteld door de ter dood veroordeelde gevangenen in de Nirbhaya geval. De verdediging van de verachtelijke in de rechtbank is een deel van het heilig credo van de aangewezen advocaat.

Ik heb ook een officier van justitie bij het Supreme Court stadium, waar ik verzekerd hebben van doodstraffen in sommige gevallen. Mijn bijna drie decennia in de rechter vertellen mij dat er niet zoiets als een open en een gesloten zaak. Dus een advocaat in de rechtbank, is gebonden aan het beste wat hij kan voor zijn cliënt, binnen de grenzen van zijn zaak en in strikte naleving van de codes van het vak.

Top Nieuws

  • Lieve vriend, spreken
  • Een Post-Feit Conflict
  • Raja Mandala: Nordic cool

Heel vaak, degenen die worden beschuldigd van gruwelijke misdaden krijg geen fatsoenlijke vertegenwoordiging, omdat de lokale bar verenigingen besluiten nemen die voorkomen dat een advocaat verschijnen voor de verdachte.De advocaten in de Saket district court in Zuid-Delhi in de vroege dagen van de Nirbhaya proef geslaagd dergelijke resoluties, net als advocaten in Mumbai, tijdens de eerste arraignments in het proces van de eenzame Pakistaanse schutter gevangen in de aanslagen in Mumbai, Ajmal Kasab. Deze boycots zijn veroordeeld door mij en anderen, als destructief van de rechtsstaat, waarvoor zelfs de meest veracht crimineel te worden als dit in het proces.

De wet in dit opzicht juist werd aangegeven door Thomas Erskine in 1792, toen hij aanvaardde het kort te verdedigen, Thomas Paine, die werd vervolgd voor het boek, ‘De Rechten van de Mens.’ Erskine zei: “Vanaf het moment dat een advocaat kan worden toegestaan om te zeggen dat hij wel of niet zal staan tussen de Kroon en het onderwerp aangeklaagd bij de rechtbank waar hij dagelijks zit te oefenen, vanaf dat moment de vrijheden van Engeland zijn ten einde.”

De Bar Council van India, heeft geformuleerde normen van Professioneel Gedrag en Etiquette in dit verband, die lezen als onder:

– Een advocaat is verplicht een brief in de Rechtbanken of Tribunalen voor enige andere autoriteit in of vóór die hij beweert te oefenen op een vergoeding in overeenstemming is met zijn staande aan de Bar en de aard van de zaak. Bijzondere omstandigheden gerechtvaardigd kan zijn weigering te aanvaarden van een bijzonder kort.

– Het is de plicht van een advocaat onbevreesd te houden met de belangen van zijn cliënt door alle eerlijke en eervolle wijze, zonder rekening te houden met eventuele onaangename gevolgen voor zichzelf of een ander. Hij zal de verdediging van een persoon die beschuldigd zijn van een misdrijf, ongeacht zijn persoonlijke mening over de schuld van de verdachte, in de wetenschap dat zijn loyaliteit aan de wet die bepaalt dat niemand mag worden veroordeeld zonder voldoende bewijs.

– Elke advocaat zal in de praktijk van het beroep, van de wet houd in gedachten dat iemand werkelijk nodig heeft van een advocaat, het recht op juridische bijstand, hoewel hij niet kan betalen voor het volledig of adequaat is en dat binnen de grenzen van een advocaat economische toestand, gratis juridische hulp aan de arme en de verdrukte is één van de belangrijkste verplichtingen van een advocaat in te danken aan de samenleving.

Ondanks mijn articulatie van de advocaat van de dharma van de verdediging, ik vind mezelf niet het gedrag van advocaten in de Jammu & Kashmir stad van Kathua. De gruwelijke verkrachting en moord op een achtjarig meisje in de stad heeft veel mensen terugslag in afschuw. Maar wat is er werkelijk geschokt mensen is de ongekende steun die de lokale orde van advocaten van de Kathua bar hebben gegeven aan degenen die worden beschuldigd van verkrachting en moord.

Onderzoekers waren fysiek voorkomen van het indienen van een chargesheet tegen de verdachte en een openbare agitatie van de advocaten werd gedragen in de straten, die een verandering van de onderzoekers. Het feit dat de mannen van de wet kan fysiek en gewelddadig een belemmering vormt voor de rechtsstaat, voor de bescherming van personen beschuldigd van het kind verkrachting en moord, is een nieuw dieptepunt. Er is niets aangeduid als een patriottische of religieuze reden voor kind verkrachting en moord. Advocaten zal worden vereist om te verdedigen krachtig de verdachte binnen de grenzen van een rechtszaal. Echter, buiten de rechtbank, een advocaat heeft geen zaken in street protesten en onrust die verlammen de werking van de rechtbanken, vooral om druk uit te oefenen op de uitkomst van een strafzaak.

Ik ben me ervan bewust dat veel van mijn professionele broeders, zijn in staking gegaan, ondanks het oordeel na het arrest van de hoge raad vast dat advocaten niet gaan in staking. Sommige oorzaken lijken net, maar opvallend is geen optie. Advocaten zijn correct woedend, door een regering die weigert gewoon om het benoemen van nieuwe rechters, toen de vorige gevestigde ondernemingen die met pensioen gaat. Sommige advocaten zijn in staking gegaan in dit verband. Er zijn ook gevallen waar de politie op Hoge handigheid heeft geresulteerd in advocaten opvallend werk, tot de onjuiste politieagenten werden geschorst.

De advocaten van oudsher opinieleiders, beïnvloeders van advies en menig advocaat van bescheiden rechtszaal succes, heeft geschaald grote politieke hoogten. Tijdens de vrijheidsstrijd in India en Pakistan werden geleid door mannen van de wet, is het de moeite waard te vertellen zelfs vandaag de dag dat Lalu Prasad Yadav, Mayawati en Siddaramaiah zijn alle gekwalificeerde advocaten. Gegeven deze elkaar kruisen tussen recht en politiek, is het niet verwonderlijk dat veel gevallen heeft de politieke hoek. De Kathua geval kan het goed zijn dat de eigen politieke hoeken. Maar geen politiek rechtvaardigt advocaten belemmeren van de rechtsgang.

Enkele jaren geleden, de advocaten van de Lahore High Court, gedoucht rozenblaadjes op Mumtaz Quadri, de moordenaar van de Pakistaanse politicus, Salman Taseer. We zijn in India keek toe in afgrijzen op dat het gedrag van de Pakistaanse advocaten. Deze keer laten we ons niet geef ze een kans om te zeggen, “Tum bilkul brom jaisey nikley….”.

Sanjay R Hegde is een senior advocaat in het Hooggerechtshof en tweets @sanjayuvacha.

Voor al het laatste Oordeel Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd