India har levert protest over Pakistan hindrer Sikh pilegrimer fra møte Indian høykommissær

0
69

Dette gjelder uker etter New Delhi og Islamabad bestemte seg for å løse krisen som oppstår som følge av trakassering og trusler av diplomater og deres familier.

India på søndag sa at Pakistan har forhindret Sikh pilegrimer fra møte den Indiske høykommissær og ansatte i Pakistan. External Affairs Departementet, i en uttalelse, sa det har fremlagt en sterk protest med Pakistan over blokkering av tilgang. Dette gjelder uker etter New Delhi og Islamabad bestemte seg for å løse krisen som oppstår som følge av “trakassering og trusler” av diplomater og deres familier.

Den MEA sa: “En Jatha av rundt 1800 Sikh yatris har vært på reise i Pakistan fra April 12, under en bilateral avtale om tilrettelegging for besøk til religiøse helligdommer. En vanlig praksis har vært at den Indiske Høy Kommisjonens konsulære/protokoll team er festet med tilreisende pilegrimer, for å utføre konsulære og protokoll oppgaver, som å hjelpe ut i medisinsk eller familie nødhjelp. Men dette året, den konsulære team har blitt nektet tilgang til Indisk Sikh pilegrimer. Teamet kunne ikke møte pilegrimer på deres ankomst til Wagah Jernbanestasjon på April 12. På samme måte, det ble nektet innreise til Gurdwara Panja Sahib på April 14, for et planlagt møte med pilegrimer det. Den Høye Kommisjonen ble dermed forhindret fra å utføre grunnleggende konsulære og protokoll plikter for Indiske borgere.”

Videre, April 14, den Indiske høykommissær til Pakistan, som var å besøke Gurdwara Panja Sahib på invitasjon fra Styreleder i Evacuee Tillit Eiendom-Brett (ETPB), ble “plutselig bedt om å komme tilbake, mens på vei til helligdommen, for unspecified ‘sikkerhet’ grunner”, uttalelse lagt til. High Commissioner, som var å hilse på Indiske pilegrimer i anledning av Baisakhi, ble dermed tvunget til å gå tilbake uten å møte Indiske statsborgere, er det sagt.

India har fremlagt en sterk protest med Pakistan mot denne “uforklarlige diplomatiske uhøflig og uhøvisk” og peker på at disse hendelsene utgjør et klart brudd på Wien-Konvensjonen av 1961, bilaterale Protokollen til å besøke Religiøse Helligdommer, 1974 og Etiske Retningslinjer (for behandling av diplomatiske/konsulære personell i India og Pakistan) av 1992, som nylig ble bekreftet av begge land.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd