‘In plaats van studeren, ik zal zorgen hoeft te maken over mijn eten’

0
47

Als kantine wordt, zal een drop-out, zegt Sabale, uit Pune is Junnar taluka.

Top Nieuws

  • Haakjes: het verhogen van een kind, die leest,

  • Designer tips voor de ideale keuken

  • Kathua gangrape slachtoffer advocaat: ‘anti-Hindoe, ik kan het worden verkracht of vermoord

Op 5 April, de Maharashtra regering besloten om te stoppen met het toekennen puinhoop contracten in haar 495 hostels voor tribal studenten. In plaats daarvan zal de overheid nu geld rechtstreeks naar de bankrekeningen van de studenten. Sabale, uit Pune is Junnar taluka, is een verblijf in een hostel in Pimpri Chinchwad voor een jaar.

Wat staat er op het menu van uw hostel kantine?

We worden geserveerd met drie maaltijden per dag. Ons ontbijt is twee eieren, banaan, melk en fruit van het seizoen. Eenmaal per week krijgen we niet-vegetarisch eten en vegetariërs krijgen een zoet gerecht of een vrucht. Maar kwaliteit is een belangrijk punt en we hebben gevraagd voor eenvoudige, maar gezonde en kwaliteit van het voedsel.

Denk je dat de verhuizing van de regering zal helpen?

In Pune, kantines van de kosten tot Rs 1.500 per maand abonnementskosten voor een one-time vegetarische maaltijd. Dus de maandelijkse subsidie
(Rs 3500 per maand voor hostels in gemeentelijke grenzen en Rs 3,000 een maand voor die in landelijke gebieden), die de regering zegt, zullen worden overgedragen aan ons, het zal niet genoeg zijn voor drie maaltijden. Indien de kantine is gestopt, ik vind het moeilijk om verder te gaan met mijn opleiding.

Wat zijn de eetgelegenheden in de buurt van het hostel?

Ons hostel ligt in een woonwijk. Er zijn een aantal restaurants, maar ze zijn ver boven onze mogelijkheden. Dan zijn er een aantal weg-zijde van leveranciers, maar niets voor studenten.

Zodra het geld komt, welke afspraken maak je?

Ik weet echt niet wat ik zal doen. In plaats van zich te concentreren op de studies, moet ik denken aan mijn dagelijks brood.

De regering zegt dat de verhuizing zal leiden tot transparantie

De echte reden is om onze hostels. Velen van ons komen uit arme gezinnen en hebben we exemplaren van studenten trekken hun beurs geld om te voldoen aan hun behoeften. Dat zal gebeuren ook in dit geval.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App