Gujarat: BJP ‘de voorkeur gegeven’, Dalits botsing met politie

0
47

Leiders maken een hemelsbreed te bieden eerbetoon aan de B R Ambedkar in Vadodara op zaterdag. (Express Foto door Bhupendra Rana)

Top Nieuws

  • Haakjes: het verhogen van een kind, die leest,

  • Designer tips voor de ideale keuken

  • Kathua gangrape slachtoffer advocaat: ‘anti-Hindoe, ik kan het worden verkracht of vermoord

En beweren dat ze waren gestopt garlanding het standbeeld van B R Ambedkar, en gevraagd om te “wachten” voordat de burgemeester en andere BJP-leiders zetten de slingers op het standbeeld is ter gelegenheid van de Ambedkar Jayanti op zaterdag, vertegenwoordigers uit de Dalit-outfits raakte in een worsteling met de politie en de BJP de werknemers op een programma in Vadodara, Gujarat. Politie-ambtenaren gezegd als per protocol politie-teams op de locatie — GEB Cirkel in Vadodara de Alkapuri gebied stopte een aantal lokale Dalit leiders van garlanding het standbeeld voor burgemeester Bharat Dangar. Thakor Solanki, een lokale Dalit-leider, echter, beschuldigde de autoriteiten van het stoppen van “iedereen behalve BJP-leiders” door “oneerlijke middelen” van garlanding de Ambedkar standbeeld.

Solanki zei: “Een groot aantal van Dalits, waaronder vrouwen en kinderen, zich had verzameld op de plaats sinds het begin van de ochtend, in de hoop om de dag te beginnen door het betalen van onze opzichten Dr. Ambedkar, onze leider en idool. Maar toen we bij de zaal, de politie vertelde ons dat we zullen moeten wachten in de rij tot de burgemeester en de BJP-leiders omkranst het standbeeld. We hebben geprobeerd om met hen redeneren — indien de partij gepland later aan te komen, het kan niet worden hun voorrecht om te beslissen wie krijgt te bieden eerbetoon — maar tevergeefs.”

Hij zei ook: “Ambedkar is ons idool, maar de BJP is met hem als een instrument voor politieke winst. Daarom hebben we besloten om te protesteren.” Dalit-vertegenwoordigers beweerde dat de BJP had “vervuild” het standbeeld door het aanbieden van hulde en uitgevoerd “zuivering”, het reinigen met water en melk. Lokale Dalit-leiders ging de ceremonie tot laat in de middag te midden van zware aanwezigheid van de politie.

Geleid door Vadodara leider Jivraj Chauhan en minister Maneka Gandhi, BJP-leiders aangekomen bij de zaal kort na 9 uur, het sluiten van een rally van de partij kantoor in Sayajigunj. Terwijl de lokale Dalit-gemeenschap leden verzameld op de locatie uitgejouwd op de BJP-leiders en in het nauw gedreven hen, de politie controleerde de situatie uit te draaien ongewenst.

BJP-leiders weigerden commentaar op het incident. De politie, het anticiperen op problemen na een oproep door Vadgam MLA Jignesh Mevani te verbieden BJP-leiders uit te gaan in de buurt van de Ambedkar standbeeld, had gesloten, de weg die leidt naar het beeld tot in de late zaterdagmiddag.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App