CPI(M) partij-congres van 18 April in Hyderabad

0
55

CPIM Algemeen Secretaris Sitaram Yechury (Express Foto)

Gerelateerd Nieuws

  • RSS vertegenwoordigt fascistische tendensen en trends, bepaalt dit govt: Sitaram Yechury

  • India een speciale status: Sitaram Yechury biedt ondersteuning aan YSRCP leden in hongerstaking

  • Veertig Jaar Geleden: 4 April 1978

De vijf dagen van de nationale conferentie van de CPI(M) krijgt aan de gang in Hyderabad van 18 April. Het Congres, het hoogste besluitvormende forum, zal beraadslagen en passeren zo veel als 25-resoluties naast de verkiezing van de nieuwe secretaris-generaal en de partij door het Centraal Comité, CPI(M) Politburo-lid B V Raghavulu vertelde verslaggevers in Hyderabad op zondag. CPI(M) is secretaris-generaal Sitaram Yechury leveren de inaugurele rede op 18 April. De 22e nationale congres van de partij wordt afgesloten met een openbare vergadering op 22 April, zei hij.

“Het voldoen aan zal nemen aan de discussies over de politieke besluiten en de politieke organisatie verslag en aan het einde van de sessie, een nieuw bestuur zal worden gekozen door de partij afgevaardigden,” Raghavulu zei. CPI Algemeen Secretaris S Sudhakar Reddy en leiders van andere Linkse partijen zouden ook aanwezig zijn op de conferentie, zei hij: het toevoegen van ongeveer 780 afgevaardigden uit het hele land, behalve dan 70 waarnemers deel te nemen en de afgevaardigden zal beraadslagen en doorgeven van de resoluties.

“Na Narendra Modi (Minister-president) nam de macht over en interventies door Sangh Parivar krachten in de administratie, ernstige ontwikkelingen hebben plaatsgevonden in de politieke en sociale leven van het land”, beweert hij. “25 belangrijke besluiten die alle aspecten van het sociale en politieke leven zal worden besproken en doorgegeven in het Congres,” voegde hij eraan toe.

Om een query Raghavulu zei de nieuwe Algemeen Secretaris van het Centraal Comité worden verkozen op de laatste dag op basis van de discussies die in de conferentie.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App