BJP proberen te slijten Ambedkar legacy: Congres

0
50

Slaan terug op de Minister-president, die had, haalde uit naar het Congres op vrijdag, Kumari Selja zei de PM was alleen geïnteresseerd in het doen van de politiek over de erfenis van de Dalit-pictogram.

Top Nieuws

  • Haakjes: het verhogen van een kind, die leest,

  • Designer tips voor de ideale keuken

  • Kathua gangrape slachtoffer advocaat: ‘anti-Hindoe, ik kan het worden verkracht of vermoord

Het Congres op zaterdag beschuldigd de BJP van eroderen de nalatenschap van B R Ambedkar. De belangrijkste oppositie beweerde dat de BJP en RSS-hebben een anti-Dalit-mentaliteit en dat het de ideologen van de RSS-die had gesproken over de herziening van de reservering beleid. “Gewoon betalen lip service te Baba Saheb Ambedkar, als de Minister-president is gevoelig voor tijd en is niet weg te nemen van het feit dat ze altijd proberen aan te tasten, de erfenis van Dr Baba Saheb Ambedkar,” senior Congres leider Kumari Selja vertelde verslaggevers.

De BJP, zei ze, was het proberen tot wijziging van de Grondwet is opgesteld door de Dalit-pictogram en “een vraagteken” op reservering. “Is het respect als u probeert te wijzigen van de erfenis van Babasaheb Ambedkar? Ze hebben geen moreel recht om te verhogen, een vinger tegen het Congres,” zei ze.

Slaan terug op de Minister-president, die had, haalde uit naar het Congres op vrijdag, Selja zei de PM was alleen geïnteresseerd in het doen van de politiek over de erfenis van de Dalit-pictogram. “De BJP en RSS-hebben een ‘anti-Dalit’ mentaliteit als hun regering heeft afgeschaft de sub-plan voor SC/STs, gesproken van het einde van de reservering een wijziging van de Grondwet, die werd omlijst door Ambedkar,” zei ze.

Selja zei het Congres had gegeven Ambedkar de verantwoordelijkheid voor het opstellen van de Grondwet onder zijn voorzitterschap. “We moeten niet vergeten het uitzicht van de RSS-over Babasaheb Ambedkar,” voegde ze eraan toe. Selja op gewezen dat in de 2018-19 budget, de verdeling van de middelen voor SCs werd 5,5 procent, terwijl de gemeenschap vormen 16% van de bevolking.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App