Arun Jaitley tar ed som Rajya Sabha medlem

0
55

Eu-Minister Arun Jaitley tar ed som medlem i Rajya Sabha på söndag. (Snabb Bild)

Unionen Finansminister Arun Jaitley på söndagen tog ed som en Rajya Sabha medlem för en ny period av sex år. Han omvaldes till Huset från Uttar Pradesh den 3 April. Jaitley var oförmögen att ta ed under den nyligen avslutade budgetförhandlingarna i Parlamentet på grund av sin ohälsa. Han var administreras ed av Vice Ordförande och Rajya Sabha Ordförande Venkaiah Naidu denna morgon på den senares Kamrarna i Parlamentet i New Delhi.

I ceremonin deltog Ledare för Oppositionen i det Övre Huset Ghulam Nabi Azad, BJP: s Ananth Kumar och flera andra ledande ledare.

Efter hans omval till Övre Hus, Jaitley utsågs till Ledare för Rajya Sabha.

Tidigare denna månad, den ledande BJP-ledaren genomgick dialys på All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) i den nationella huvudstaden. Han skrevs ut förra veckan. Källor berättade för The Indian Express som Jaitley är fortfarande under observation och kan komma att genomgå renal transplant snart. Han har varit verkställande sin officiella verksamhet från hans bostad.

Jaitley hade twittrade tidigare i månaden, “jag behandlas för njur-relaterade problem och vissa infektioner som jag har beställt. Därför är jag för närvarande arbetar från kontrollerad miljö hemma. Den framtida inriktningen av min behandling skulle vara bestäms av den läkare som behandlar mig.”

Jaitley har utsetts till Ledare för Rajya Sabha. (Snabb bild)

Han genomgick hjärtkirurgi för flera år sedan.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd