Unnao verkrachting geval: Hier is alles wat u moet weten

0
48

BJP MLA Kuldeep Singh Sengar samen met zijn collega ‘s buiten de SSP’ s kantoor in Lucknow. (Express photo/Vishal Srivastav)

Top Nieuws

  • Haakjes: het verhogen van een kind, die leest,

  • Designer tips voor de ideale keuken

  • Mecca Masjid blast geval: Speciale NIA rechter die hierover uitspraak door vrijwillig ontslag, citeert persoonlijke redenen

BJP MLA Kuldeep Singh Sengar, die wordt beschuldigd van het verkrachten van een 17-jarig meisje in Uttar Pradesh is Unnao district, werd op zaterdag verzonden naar zeven dagen bewaring. Eerder op de dag, de vier-time wetgever werd geproduceerd voor een Lucknow hof, een dag nadat hij werd gearresteerd door de CBI. Hij bleef uitdagend bij het claimen van zijn onschuld en zei dat hij ‘zijn vertrouwen in de rechterlijke macht’.

De CBI ook een tweede aanhouding in de zaak duurde het in bewaring Shashi Singh, de vrouw die naar verluidt nam het slachtoffer te BJP MLA Kuldeep Singh Sengar op de dag van de misdaad.

Het slachtoffer, aan de andere kant, uitgesproken vertrouwen van het krijgen van justitie volgende Premier Narendra Modi ‘ s zekerheid dat het land de “dochters” zou “zeker voor justitie”. Ze werd naar het CBI zonale hoofdkantoor voor verhoor en later naar het Ram Manohar Lohia ziekenhuis in de stad voor medisch onderzoek

WAT IS DE UNNAO VERKRACHTING GEVAL ?

De zaak kwam aan het licht afgelopen zondag bij het slachtoffer en haar familie probeerde te mogen slachten zelf buiten Chief Minister Yogi Adityanath ‘ s residence, inhoudende de politie het uitblijven van maatregelen tegen de verdachte. De familie beweerde dat de vrouw was verkracht door de MLA en zijn medeplichtigen van vorig jaar. De kin toegevoegd dat de familie werd afgeranseld na een klacht werd ingediend bij de politie in dit verband.

“Ik werd verkracht. Ik heb al pijler te plaatsen voor het laatste jaar, maar niemand luistert naar mij. Ik wil ze allemaal zien gearresteerd, anders zal ik kill myself,” het slachtoffer zei. Ze voegde eraan toe, “ik had zelfs benaderd CM tot geen resultaat. Wanneer we ingediend, een SPAR, we werden bedreigd.”

De zaak wordt verergerd wanneer het slachtoffer de vader van is overleden in gerechtelijke bewaring van een dag later.

Hier is hoe de zaak vorderde daarna:

BJP MLA ‘ s BROER GEARRESTEERD

De MLA ‘ s broer, Atul Singh Sengar, werd gearresteerd, samen met vier anderen, in de Criminaliteit Tak, voor naar verluidt het dorsen, het slachtoffer van zijn vader. Volgens Unnao wijk gevangenis superintendent A K Singh, de vader werd naar de gevangenis gestuurd op 4 April in verband met een wapen te Handelen geval, met enkele vlekken op zijn rug, hij suggereert dat hij was geslagen door sticks. “Op 5 April, klaagde hij over pijn in zijn buik en braken. We noemden het district hospital arts die kwam naar de gevangenis op 6 April en gaf hem medicijnen. Ook zij vroeg ons uit te voeren zijn bloed, de urine en de ultrasone tests, waarvoor we wederom nam hem mee naar het district ziekenhuis op 7 April. Omdat de arts niet iets ernstigs, hij werd teruggebracht naar de gevangenis dezelfde avond,” Singh zei.

“De volgende avond (8 April), hij weer klaagde over buikpijn en braken. Zijn bloeddruk was erg laag, dus de gevangenis arts vroeg ons om hem naar het streekziekenhuis. Hij werd toegelaten er maar overleed uur later,” voegde hij eraan toe.

Atul werd aangeklaagd op grond van Sectie 304 (doodslag niet ten bedrage van moord), en de artikelen 323 (vrijwillig veroorzaken van pijn) en 504 (opzettelijke belediging met de bedoeling om te provoceren schending van de vrede) van het Indische Wetboek van Strafrecht.

ZITTEN GEVORMD

Het slachtoffer was om te verschijnen voor Rajiv Krishan, vice-Directeur-Generaal van Politie, Lucknow, en die liet een sonde door de Lucknow politie. Later werd een speciaal onderzoeksteam opgericht om de sonde de vermeende verkrachting geval als de verzorgende de dood van de vader.

NHRC KENNISGEVING AAN YOGI ADITYANATH OVERHEID

De National Human Rights Commission (NHRC) gaf een kennisgeving aan de Uttar Pradesh overheid en de staat de politie op zoek zijn naar een gedetailleerd rapport over de dood van de vader, en gericht aan de autoriteiten om te zorgen voor “de benadeelde familie is niet onderworpen aan verdere intimidatie”. De commissie merkte op dat de beschuldigingen, als dat waar is, verhoogd met een ernstige probleem van de schending van de rechten van het slachtoffer en familie.

Verder werden ook de mededelingen aan de chef-secretaris en de directeur-generaal van politie van Uttar Pradesh, op zoek naar een gedetailleerd rapport, met inbegrip van maatregelen genomen tegen de “delinquente politieambtenaren”, die naar verluidt geweigerd voor het registreren van een SPAR.

SC EENS TE HOREN PLEIDOOI VOOR EEN CBI-PROBE

Op basis van een verzoekschrift dat was ingediend door een advocaat Manohar Lal Sharma, de Supreme Court overeengekomen horen het pleidooi voor een CBI-probe in de beide gevallen. Ondertussen, in meer moeite voor de BJP wetgever, de Allahabad Hoge Hof nam suo-moto kennis van de verkrachting zaak en stelde een amicus curiae in de zaak.

HET SLACHTOFFER SPREEKT CM VOOR JUSTITIE

Terwijl de bewering dat de wijk magistraat had besloten ze naar een kamer in een regering guest house, het slachtoffer sprak Minister-president Yogi Adityanath te bieden tot haar recht. “Ik roep CM Yogi Adityanath me justitie. De DM heeft besloten me naar een hotel kamer, ze zijn zelfs niet waar ik water. Ik wil gewoon de schuldige gestraft te worden,” ANI had geciteerd haar zo te zeggen.

Het vrezen van de problemen, de moeder van het meisje weigerde om terug te keren naar Makhi dorp tot de situatie genormaliseerd. “De MLA en zijn medewerkers moet iets plannen. Niemand in het dorp durft ons te ondersteunen. Niemand zal verhogen stem tegen de MLA en zijn familie. Ze houden alle bestuurlijke functies in het dorp,” had ze gezegd Indian Express.

Echter, Lucknow ADG Rajeev Krishna zei de familie zou worden op voorwaarde dat volledige beveiliging.

VERDACHTE VROUW DREIGT ZELFMOORD

Hebben sangeeta Singh Sengar, de vrouw van beschuldigd BJP MLA Kuldeep Sengar, ontmoette Directeur-Generaal van Politie (BBP) OP Singh en eiste een narco-test op haar man om zijn onschuld te bewijzen. Terwijl hij dreigde zelfmoord te plegen als haar man werd het tegendeel bewezen is, hebben sangeeta vermeende bewijzen werden verborgen en dat er een politiek motief achter de zaak.

FIR GEREGISTREERD TEGEN KULDEEP SINGH

Terwijl geconfronteerd met flak uit alle hoeken, de overheid besloten het dossier over te dragen aan de CBI na het Speciale onderzoeksteam heeft haar verslag en een video die naar verluidt liet de vader van het meisje te zeggen dat hij was aangevallen door een Sengar de broer van Atul in de aanwezigheid van de politie. De regering tevens de regie van de politie tot het indienen van een FIR tegen de BJP leider en vier anderen.

ARTSEN GESCHORST

De regering kreeg ook een apart verslag van Unnao wijk magistraat op het vervalt op een deel van het ziekenhuis. Twee artsen – DK Dwivedi en Prashant Upadhyay – werden onderbroken en terwijl een disciplinaire procedure gestart tegen drie van hen – Dr Manoj Kumar, Dr G P Sachan en Dr Gaurav Agrawal – voor nalatigheid in het geven van goede medische zorg en behandeling aan het slachtoffer de vader voorafgaand aan de gerechtelijke bewaring en in het district hospital.

HC SLAMS TOT GOVT OVER VERTRAGING IN DE MLA ‘ S ARRESTATIE

De regering werd omhoog getrokken door de Allahabad High Court over de vertraging in de arrestatie van de verkrachting beschuldigd. Het hof ook vraagtekens bij het gedrag van de politie in het geval, zeggende: wie zal een slachtoffer aanpak van een klacht te registreren.

BJP MLA VASTGEHOUDEN DOOR CBI

Kuldeep Singh werd uiteindelijk tegengehouden door het CBI op vrijdag. Echter, het Allahabad High Court gericht het agentschap de arrestatie van de MLA-in plaats.

GEEN COMPROMIS, ZEGT YOGI ADITYANATH

Onder vuur over zijn regering bij de verwerking van de verkrachting geval, Yogi Adityanath zei dat zijn regering niet afgeweken van de zero-tolerance beleid op het gebied van criminaliteit en corruptie. “Zodra de zaak kwam voor de aankondiging van de regering op 9 April, hebben we meteen vormde een SIT (Speciaal Onderzoek Team) en startte een actie in de zaak…de politieagenten en artsen veroordeeld in de SIT-rapport werden opgeschort,” zei hij tegen verslaggevers in Chitrakoot.

“We hebben de zaak aanhangig gemaakt bij de CBI…onze regering geen compromissen op het zero tolerance-beleid heeft gevolgd tegen de misdaad en de corruptie sinds het begin. We zullen stevig deal met criminelen, maar invloedrijke ze zou kunnen worden,” Adityanath toegevoegd.

VERKRACHT VERDACHTE GEARRESTEERD

Na hem te ondervragen voor bijna 15 uur, het CBI op vrijdag eindelijk gearresteerd de BJP MLA voor het verkrachten van het kleine meisje. Kuldeep werd geproduceerd voor een Lucknow hof.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd