Top 25 MBA-instituten in India: NIRF Ranking 2018

0
65

NIRF Ranking In 2018: De rankings werden uitgebracht door de Unie Human Resource Development Minister Prakash Javadekar.

Gerelateerd Nieuws

  • Bengaluru meest geprefereerde stad voor MBA-aspiranten: Enquête

  • MCBU semester graad 3e, 5e resultaten verklaard op mchhatrasaluniversity.com controleer nu

  • Top 25 Apotheek hogescholen in India: NIRF Ranking 2018

NIRF Ranking In 2018: De Unie van Human Resource Development (HRD) Ministerie vrijgegeven van de Nationale Institutionele Classificatie Kader (NIRF) rankings op April 3,Vijnana-Bhavan, Delhi. Zoals elk jaar, instituten over de hele provincie werden gerangschikt op basis van hun prestaties in verschillende gebieden te onderscheiden. Zo ver als management instituten betrokken zijn, de bovenste plaats werd bezet door het Indian Institute of Management (IIM), Ahmedabad. Op de tweede plaats was IIM Bangalore, gevolgd door IIM Calcutta. Van Delhi, alleen de Indian Institute of Technology aanbevolen in de top 10 van de lijst.

Praten over de algemene rangschikking, het Indian Institute of Science (IISC) Bangalore werd gerangschikt als de beste algemene instelling en de universiteit in India met 82.16 score. Dit jaar, 3,954 instellingen namen deel in de ranking, bijna 800 meer dan vorig jaar.

Ook minister Prakash Javadekar aangekondigd dat HRD Ministerie heeft de deelname van de openbare instellingen in de nationale institutionele classificatie kader (NIRF) verplicht vanaf volgend jaar. Deelname door de overheid verplicht gesteld, of anders dat ze kunnen worden geconfronteerd met bezuinigingen in de begroting opgenomen middelen, het Hoger Onderwijs Secretaris-R Subrahmanyam dinsdag gezegd. Hun deelname optioneel was tot vorig jaar.

Hier zijn de top 25 instituten in India voor MBA

1) IIM, Ahmedabad

2) IIM, Bangalore

3) IIM, Calcutta

4) IIM, Lucknow

5) IIT Bombay

6) IIM, Kozhikode

7) IIT, Kharagpur

8) IIT, Delhi

9) IIT, Roorkee

10) Xavier Arbeidsverhoudingen Instituut, Jamshedpur

11) IIM, Indore

12) Management Development Institute, Gurgaon

13) IIM, Udaipur

14) National Institute of Industrial Engineering, Mumbai

15) IIM, Tiruchirappalli

16) de Grote Meren Institute of Management, Chennai

17) IIT, Kanpur

18) Symbiosis Institute of Business Management, Pune

19) S P Jain Institute of Management & Research, Mumbai

20) IIM, Kashipur

21) IIM, Raipur

22) ICFAI Stichting voor Hoger Onderwijs, Hyderabad

23) het Indian Institute van de Buitenlandse Handel, New Delhi

24) SVKM de Narsee Monjee Institute of Management Studies, Mumbai

25) International Management Institute, New Delhi

Dit jaar heeft de regering komen met de negen categorieën – het toevoegen van de wet, de architectuur en de medische in de bestaande lijst van universiteiten, technische hogescholen, de apotheek en de beste hogescholen. Met behulp van dezelfde brede parameters, NIRF heeft toegevoegd een aantal nieuwe criteria van de totale begroting en de benutting daarvan, gecombineerd gegeven voor de kwaliteit van publicaties, universiteit van tentamens en hoe veel afstuderende studenten toegelaten in de hoogste instellingen.

Voor al het laatste Onderwijs Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd