Syrien flyganfall: Perfekt utförd, mission accomplished, tweets OSS Prez Donald Trump

0
59

USA: s President Donald Trump meddelar militära angrepp på Syrien samtidigt som den levererar ett uttalande från Vita Huset i Washington. (Tt-Reuters)

“Uppdraget utfört”, förklarade USA: s President Donald Trump när han berömde “perfekt utförd” flyganfall mot den Syriska regimen. Trump beställt lanseringen av flyganfall mot Syrien i vedergällning till den påstådda kemiska attacker av President Bashar al-Assad.

USA: s president hävdade att den gemensamma åtgärden var tänkt att skapa en “avskräckande” mot produktion, spridning och användning av kemiska vapen. Trump sade att han har beordrat “precision slår” mot Syrien, där dussintals människor dödades i helgen i en misstänkt giftig gas attack på Douma, den största staden i ett tidigare uppror fäste utanför Damaskus.

I hans första reaktion efter att militär och en av de tre länder som utförs slår mot kemiska vapen infrastruktur i Syrien, Trump deklarerat “Mission Accomplished”. “En perfekt utförd strejk i natt. Tack för att Frankrike och storbritannien för deras visdom och kraft av sin fina Militära. Kunde inte haft ett bättre resultat. Uppdraget Slutfört!” Trump sade i en tweet idag.

“Så stolta över vår stora militära som snart kommer att vara, efter att spendera miljarder fullt godkänd dollar, den finaste som vårt land någonsin har haft. Det kommer inte vara något eller någon, inte ens nära!” twittrade USA: s President. Kongressledamoten Vern Buchanan sade att strejken mot Syrien av de AMERIKANSKA, Brittiska och franska styrkor var ett väl avvägt svar till Assad använder internationellt förbjudna kemiska vapen. “Viktigt att inte eskalera vår roll i konflikten eller provocera ryska militära åtgärder”, sade han.

Men, Senator Cory Booker, en ledamot av Senatens utrikesutskott, säger att han är djupt oroad över att Trump fortsätter att bedriva militära operationer utan att någon övergripande strategi eller nödvändiga kongressens godkännande. “Varje Amerikan, och särskilt våra män och kvinnor i uniform och deras familjer, förtjänar långt bättre än de åtgärder som utan debatt, ansvarsskyldighet, och ett Konstitutionellt krävs tillstånd för användning av militära maktmedel,” sade han.

Senator Marco Rubio applåderade strejker för att hindra fientliga regimer som Syrien och Assad-regimen från att använda kemiska vapen och andra massförstörelsevapen. “Jag hälsar män och kvinnor i våra Väpnade Styrkor som genomfört detta uppdrag på ett modigt och skickligt med våra Brittiska och franska allierade. Jag vill uppmana Förvaltningen att följa upp med en konkret och omfattande strategi för att få slut på Assads hot mot hans folk, för regionen och för OSS är säkerhet och för att motverka ryska och Iranska stöd för den Syriska diktaturens pågående barbariet,” sade Rubio.

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App