Syria luftangrep: India tett følgende tilfelle, søker upartisk sonde inn i bruken av “kjemiske våpen’, sier MEA

0
49

Damaskus himmelen lyser opp med tjenesten til luft-missil brann som OSS lanserer et angrep på Syria målretting ulike deler av den Syriske hovedstaden Damaskus, Syria, tidlig lørdag. (AP)

Ta alvorlig merk av koordinert luftangrep i Syria av USA, STORBRITANNIA og Frankrike, Ministry of External Affairs på lørdag kalt for en upartisk sonde inn i den påståtte bruk av kjemiske våpen av Bashar al-Assad-ledede regjeringen på sin sivile. “Den påståtte bruk av kjemiske våpen hvis det er sant, er beklagelig. Vi kaller for en upartisk og objektiv etterforskning av Organisasjonen for Forbud mot Kjemiske Våpen (OPCW) for å etablere fakta,” departementet ble sitert av nyhetsbyrået ANI. Mens oppfordrer alle parter til å vise tvang, som departementet sa at saken skulle bli avgjort i minnelighet gjennom dialog og forhandlinger. – Vi oppfordrer alle parter til å vise tilbakeholdenhet og unngår ytterligere opptrapping i den situasjonen. Saken bør løses gjennom dialog og forhandlinger, og på grunnlag av prinsippene i FN-Charteret og i samsvar med internasjonal lov,” sa det. LIVE-OPPDATERINGER

På fredag usas President Donald Trump lansert presisjon luftangrep på Syria i en kombinert drift med Frankrike og Storbritannia. De tre landene målrettet Damaskus og omkringliggende områder i gjengjeldelse til den påståtte kjemiske angrep av President Bashar al-Assad i forrige uke, som drepte minst 60 personer.

Mens du hyller den militære senere i dag, Trump roste “perfekt utført” luftangrep mot Syriske regimet. Den AMERIKANSKE Presidenten hevdet at felles tiltak, med sikte på å etablere en “sterk avskrekkende” mot produksjon, spredning og bruk av kjemiske våpen.

Ifølge Pentagon, den Syriske styrker mistet flere av utstyr og materialer som er forbundet med kjemiske våpen i luftangrep.

Den AMERIKANSKE Marinen guidede missiler krysseren USS Monterey branner en Tomahawk land rakett angrep på fredag. (Reuters)

Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian sier rakett streik utført over natten i Syria hadde ødelagt en “stor del” av Damaskus regjeringens lager av kjemiske våpen.

Britiske statsministeren Theresa Kan sa luftangrep av de tre landene som sendte en “klar melding” til Syria mot å bruke kjemiske våpen. Den Britiske statsministeren fortalte reportere på en Downing Street pressekonferanse lørdag at koordinert streik for å forringe Bashar al-Assad led Syriske regimets kjemiske våpen evne involverte fire Royal Air Force (RAF) Tornado GR 4s. “Denne kollektive handlingen sender en klar melding om at det internasjonale samfunnet ikke vil stå ved og tåler bruk av kjemiske våpen,” sa hun.

Reagerer på angrep, russlands President Vladimir Putin sa at streiken vil forverre humanitær katastrofe i Syria, og at landet vil kalle for en nødsituasjon sesjon av FNS sikkerhetsråd over problemet.

Lese – | USA, STORBRITANNIA, Frankrike strike Syria i første koordinert aksjon mot Assad: Alt du trenger å vite

Mens motstridende luftangrep, Kina sagt hvilken som helst handling utenom FN-charteret brutt prinsippene for internasjonal lov og grunnleggende normer som regulerer internasjonale relasjoner. “Kina er imot bruk av makt i internasjonale forhold og kalles for respekt for andre lands suverenitet, uavhengighet og territorielle integritet,” Kinesiske utenriksdepartementets talsmann Hua Chunying sa.

I mellomtiden, de Forente Nasjoners sikkerhetsråd har oppfordret til et møte i dag, ved Russlands forespørsel, for å diskutere streik.

Les | fransk Mirage, Rafale jets og fregatter som er involvert i Syria streik: Rapport

Eu kalles for Russland og Iran for å bidra til å stoppe mer kjemiske våpen angrep fra Syriske regjeringen, varsling av ferske økonomiske sanksjoner. “EU-samtaler på alle land, særlig Russland og Iran, til å bruke sin innflytelse for å hindre ytterligere bruk av kjemiske våpen, spesielt ved den Syriske regimet,” EU sa i en uttalelse.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd