PM Modi hilser nasjon på Ambedkar Jayanti, sier Babasaheb ga håper å fattigste, de marginaliserte delene

0
41

Statsminister Narendra Modi. (Express bilde/Fil)

Statsminister Narendra Modi lørdag utvidet hilsener til nasjonen i anledning av Ambedkar Jayanti. I en melding på twitter, PM sa: “Hilsener på Ambedkar Jayanti. Pujya Babasaheb ga håp til lakhs av mennesker som tilhører de fattigste og marginaliserte deler av samfunnet. Vi er fortsatt i gjeld til ham for hans innsats mot det gjør av Grunnloven vår.” Han delte også en video av seg selv snakker om lederen ved flere anledninger.

Lørdag, April 14, markerer 127th fødsel-årsjubileet for Bhim Rao Ambedkar. Han var en sosial reformator, økonom og jurist som oppmuntret Dalit-Buddhistiske Bevegelse. Hans arbeid mot upliftment av Dalits og untouchables har inspirert generasjoner. Fondly husket som “Babasaheb’, han er også kjent som Arkitekten av den Indiske Grunnloven.

Les også | Ambedkar Jayanti live-oppdateringer

Lørdag markerer også harvest festivaler over hele landet, slik som Puthandu i Tamil Nadu, Vishu i Kerala, Poila Boishakh i Bengal, Bohag Bihu i Assam, Maha Sishuba Sankranti i Odisha, og Baisakhi i Punjab og deler av nord-India.

Statsminister utvidet hilsener til nasjonen på disse festivalene, og det ønsket velstand for alle. Han ønsket også at Bengalis på starten av deres nye året. Han hyllet den mangfoldige kulturen i landet også. “India er stolt av det mangfold vi er velsignet med. Folk over hele landet feirer ulike festivaler. Hilsener til alle på disse spesielle anledninger,” sa han.

Les også | Ambedkar Jayanti 2018: Alt du trenger å vite om “Arkitekten av Indiske Grunnloven’

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd