Minderheden genieten van de rechten die meerderheid niet: Minister Satya Pal Singh

0
40

“De aard van de rechten die zijn gegeven aan de minderheden in de Grondwet, toch voelen ze zich bedrogen over. Zij hebben de rechten voor het uitvoeren van hun instellingen, religieuze instellingen, maar de meerderheid niet. De wet is gelijk voor iedereen”, Satya Pal Singh zei.

Top Nieuws

  • Haakjes: het verhogen van een kind, die leest,

  • Designer tips voor de ideale keuken

  • Mecca Masjid blast geval: Speciale NIA rechter die hierover uitspraak door vrijwillig ontslag, citeert persoonlijke redenen

Minister Satya Pal Singh op zaterdag zei de minderheden genoten van vele rechten, die de meerderheid niet, en bepleit dat de wijze waarop de Grondwet had geïnterpreteerd in de afgelopen decennia is de behoefte aan een “revisit”.

Merken die allen zijn gelijk voor de wet, de Minister van Staat voor Human Resource Development (HRD) zei: “In de laatste over twee decennia, de manier waarop de Grondwet is geïnterpreteerd en de wetten zijn geïnterpreteerd, vereist het opnieuw. Laat ons opnieuw bezoekt.”

Hij sprak over ‘de rechtsstaat en de rol van B R Ambedkar in nation-building’ op een evenement in de Universiteit van Delhi ter herdenking van de 127ste verjaardag van de geboorte van de Dalit-pictogram en maker van de Grondwet.

“De aard van de rechten die zijn gegeven aan de minderheden in de Grondwet, toch voelen ze zich bedrogen over. Zij hebben de rechten voor het uitvoeren van hun instellingen, religieuze instellingen, maar de meerderheid niet. De wet is gelijk voor iedereen”, zei hij. Het is al bijna 70 jaar geleden dat de Grondwet werd aangenomen, maar “we zijn niet in staat om te internaliseren,” zei hij.

“Rechtsstaat betekent de wet is gelijk voor iedereen. Echter, een persoon het stelen van Rs 100 en een ander stelen van Rs 100 crore krijgen dezelfde straf. Geeft justitie aan de samenleving? Ik zeg het niet. Daarom is er een noodzaak tot wijziging van de wetten,” zei hij, eraan toevoegend dat in het recente verleden rechtsstaat niet werden nageleefd en dat resulteerde in een veel discriminatie. De wet mag geen reserve om ervoor te zorgen nation building, voegde hij eraan toe.

“Je wil een sterk democratisch land, waar iedereen wordt opgeleid. We hebben de wet – Recht op Onderwijs (Wet), maar in de laatste acht jaar zijn wij in staat om het te implementeren? Zijn We niet. Nog steeds miljoenen gaan niet naar school, omdat de wet niet hebben tanden,” zei de minister.

DU Vice-Kanselier Yogesh K Tyagi, voormalig VC Upendra Baxi, Indian Law Institute Directeur Manoj Sinha en Wet Secretaris Suresh Chandra waren ook aanwezig op de gelegenheid.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App