JEE Main (online) 2018: Sista stund tips och instruktioner

0
50

JEE Viktigaste 2018 är inställd på att genomföras den 15 April och 16

Relaterade Nyheter

  • UPP JEECUP 2018 erkänna kort släpps, hämta på jeecup.nic.i

  • Säng JEE-2018: Följ dessa anvisningar innan examen hall

  • Studenter ger blandade reaktioner, säger fysik var det tuffaste

Det är den tiden på året när lakhs – även crores – ungdomar förbereda sig för sitt första steg mot en värld av teknik. Med JEE Viktigaste datorbaserade test som är planerad att hållas i morgon från April 15, elever i hela landet som alla är inriktade på upp till ess denna tre timmar långa tentan, som kommer att avgöra deras chans att få en plats i en IIT eller en NIT. Men, sista minuten ändringar och strategizing kommer alltid praktiskt, särskilt för en konkurrenskraftig undersökning av denna typ. Detta är ett onlinetest som skiljer sig från den konventionella papper-och – penna-examen.

I online-format – ett enkelt, okomplicerat gränssnitt presenterar frågor på en dator skärm och kandidater finns obegränsad tillgång på grov lakan för att utföra beräkningar. Detta är till skillnad från papper – och-penna-version, där den kandidat som förväntas utnyttja den begränsade tillgängliga tomt utrymme för grov arbete med omdöme. En annan betydande faktor är att gränssnittet ständigt visar både antalet unattempted frågor såväl som den återstående tiden. Detta gör det möjligt för kandidater att följa deras framsteg och fördela tiden på ett klokt sätt. Därför är det pragmatisk och klokt att vänja sig vid formatet via mock test.

Här är några sista minuten-tips

Medger kort

Glöm inte att göra din erkänna kort i alla fall. Hålla dina kort i din väska en natt innan examen så att du inte behöver slösa tid på att söka efter det eller glömma att ta den med dig till provlokalen. Det kommer att utföra uppgifter såsom rulle nummer, provlokalen namn, tenta längd etc. Tänk på att utan det kommer du inte att vara tillåtna för examen.

Läs| JEE Online Elnätet 2018 LIVE UPPDATERINGAR: Tentamen avslutar in papper analys, elevernas reaktioner

Några sista-minuten-studie

Som bara några timmar kvar till tentan, försök inte att studera ett nytt ämne eller ett kapitel. Detta kommer bara skapa mer förvirring och kan påverka ditt resultat nästa dag. Bara fokusera på dina starka sidor och områden som du är 100 procent säker. Om det krävs bara att gå genom fotnoter dessa mycket viktiga punkter som du tycker är av avgörande betydelse.

Lämna på gång

Lämna ditt hem i tid nästa dag. Det är alltid bättre att nå den plats innan bokad tid än att nå sent och missar att ge papper. Sökande rekommenderas att nå arenan på minst 2,5 timmar före undersökningen för att slutföra frisking och formaliteter för registrering före den tiden. Hotellet kommer att vara stängt för fem minuter före prövningen.

Förbjudna föremål

Kandidater är inte tillåtet att bära elektroniska enheter såsom mobiltelefon, räknare, elektroniska klockor med faciliteter av miniräknare etc. Material som logga bord, boka, bärbar dator, etc. är inte heller tillåtet i skrivningslokalen. Andra saker som är förbjudna är något textmaterial, skjut regler, logga tabeller, tryckt eller skrivet material och bitar av papper.

Bär inte pennor

Bollen pennor kommer att ges till kandidater i skrivningslokalen så de bör inte bära någon typ av penna/bollen pennor med dem.

Val av medium

Kandidaterna bör se till att frågan papper som finns på datorn är på hans/hennes val av medium. Om inte, de närmar vakten i fråga.

Grov lakan

Grov lakan kommer att ges för att göra alla beräkningar/skriva arbete. Efter att testet är klart kandidaterna måste överlämna desamma till vakten tjänstgöra i de rum/hall.

Slutliga tips

Uppmärksamma den typ av frågor som har ställts i papper-och – penna-version(s). Det är rimligt att anta att online-versionen av JEE skulle inte vara alltför annorlunda än sin konventionella motsvarighet. Därför kandidaten kan samla ledtrådar till den typ av frågor och längden på de olika delarna av examen.

Ingångar av Arjun Mohan, VP Marketing och Lärare på BYJU S

För alla de senaste Utbildning Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd