Gujarat Utdanning dept å innføre matematikk, vitenskap NCERT lærebøker fra neste faglige sesjon

0
48

Utdanning Avdelingen avgjørelse er satt til å påvirke nesten 1.15 crore studenter mellom Klasse i og XI i 43,000 offentlige skoler og 15 000 private skoler tilknyttet GSHSEB. (Representativt Bilde/ Amit Mehra)

Relaterte Nyheter

  • NCERT å erstatte Venstre lærebøker: Tripura CM Biplab Kumar Deb

  • Sprekkdannelse i Styret

  • I new NCERT bok, Gujarat anti-Muslimske opptøyene som nå heter Gujarat opptøyer

HVIS DEN pågående forvirring over skifte naturfag, matematikk og engelsk Klasse X lærebøker i Gujarat Council for Educational Research and Training (GCERT) med de av National Council for Educational Research and Training (NCERT) på en pilot grunnlag ikke var nok, Gujarat Utdanning Avdelingen er alle satt til å introdusere NCERT lærebøker av to fag — matematikk og naturfag — fra Klasse til Klasse XI i alle 58,000 skoler over hele staten fra neste faglige sesjon.

Ved å gjøre dette, Utdanning Avdelingen har satt til side sin tidligere beslutning om å innføre NCERT bøker i en gradvis måte i alle skoler tilknyttet Gujarat Videregående og Høyere Utdanning-Brett (GSHSEB). Tidligere ble det besluttet å innføre NCERT bøker i bare to til tre klasser hvert år, og dermed helt erstatte GCERT lærebøker i alle klasser fra i til XII innen 2020.

Utdanning Avdelingen avgjørelse er satt til å påvirke nesten 1.15 crore studenter mellom Klasse i og XI i 43,000 offentlige skoler og 15 000 private skoler tilknyttet GSHSEB. “Siden disse fagene (matematikk og naturfag) er relevante i lys av den nasjonale opptaksprøver som Felles Inngang Eksamen (JEE) og Nasjonale Valgbarhet cum Inngang (NEET), er det fornuftig å erstatte GCERT lærebøker med det Sentrale styret,” Gujarat State Skole Lærebok-Brett (GSSTB) leder Nitin Pethani sa rettferdiggjøre Utdanning Avdeling avgjørelse.

Snakk om å erstatte den GCERT lærebøker med de av NCERT begynte for noen år siden følgende dystre resultater av studenter fra Gujarat i den nasjonale opptaksprøver. Utdanning instituttet besluttet å innføre NCERT lærebøker i matematikk og naturfag i en faset måte, begynnelsen 2016-17 studieår fra Klasse IX.

Den NCERT lærebøker av to personer ble innført i 57 skoler, offentlige og private inkludert — i 11 distrikter av staten. Men dette året, når det samme partiet av studentene, av en total av 5,896, dukket opp i sin Klasse X styret eksamen i Mars i år, var det forvirring i massevis.

Til å begynne med, staten education board (GSHSEB) hadde å gjennomføre fire ulike eksamener for over 10.5 lakh studenter av staten styret for hvert av to fag — matematikk og naturfag.

  • Først for de fleste av de 8 lakh studenter som tok testen basert på GCERT lærebøker og på GSHSEB mønster, som følger 50:50 subjektive og objektive spørsmål.
  • Den andre gruppen av studenter var de som var gjentakende styret eksamener og deres spørsmål var basert på gamle GSHSEB pensum. De nummererte rundt 2,5 lakh
  • Den tredje gruppen består de studentene som tok testen basert på NCERT bøker, men på GSHSEB mønster, som er 50:50 subjektive og objektive spørsmål.Antall slike elever var 3,796 ut av 5,896 som har valgt for NCERT lærebøker.
  • Den fjerde og siste gruppen av studenter består de resterende 2,100 studenter av 5,896, som tok testen basert på NCERT lærebøker, men på CBSE mønster hvor 80 prosent av merker er basert ekstern eller styret eksamen og 20 prosent på interne eksamen.

“Ut av alle de 11 distriktene der prøveordningen ble lansert, 21 skoler i Surat distriktet hadde bedt om for CBSE eksamen mønster. De resterende 36 skoler ønsket GSHSEB eksamen mønster, men basert på NCERT pensum. Siden det var en forsøksordning med ingen betingelser knyttet staten utdanning styret hadde akseptert deres anmodninger,” sa GSHSEB Leder En J Shah.

Et slikt mangfold av eksamen, førte ikke bare til forvirring i å gjennomføre eksamen, men også i undervisning. “Ja, det var forvirring i undervisning. De ansatte på skolen måtte gå gjennom flere eksempel spørsmålet papir til å forstå format. Så dette året skolen hadde gjennomført Klasse IX eksamener på NCERT mønster, når eksamen komme over på April 16, vil vi nærme GSHSEB myndigheter for å be om for CBSE-basert Klasse X eksamen,” sa Narendra R Jha, rektor C L Hindi Videregående Skole. Skolen i Ahmedabad er Rakhial området, den eneste Hindi middels skolen til å være en del av prøveordningen.

For andre, det er ikke klart hvordan overgangen skulle hjelpe dem i å delta i den nasjonale inngang eksamener.

“Våre studenter tok GSHSEB mønster eksamener på NCERT pensum som regjeringen har erklært at alle innleggelser vil være basert på nasjonale undersøkelser som følge NCERT pensum. Men elevene i Gujarat tror at de ikke har lest hva andre har, og derfor er de på en eller annen måte mangler et eller annet sted,” sa Neerav Thakkar, rektor ved A G High School i Navrangpura i Ahmedabad hvor 180 studenter dukket opp for Class X styret eksamen dette året.

Med eksamener nå er over, er det en utfordring for staten utdanning bord for å effektivisere prosessen.

“På grunn av slike mangfold av pensum og mønstre, merker av CBSE eksamen mønster vil bli utjevnet med staten styret for å bringe dem på linje,” sa M A Pathan, GSHSEB Offiser på Spesiell Plikt.

Allerede, med en vedvarende mangel av evaluatorer, GSHSEB måtte jakte for lærere å vurdere alle disse ulike sett av svar-ark. “Med begrensede ressurser, vil den vurdering som er en kjedelig arbeid. Dette året, det var vanskelig for oss som det tok oss mer tid, innsats og ressurser i å gjennomføre Klasse X eksamen,” Pathan lagt til.

For alle de nyeste Utdanning Nyheter, last ned Indian Express App