Aide verliest president van de poll, Pravin Togadia wordt VHP

0
57

Pravin Togadia, de VHP international working president, vond geen plaats in het uitvoerend orgaan V S Kokje aangekondigd na de verkiezingen, de eerste voor de post van VHP-voorzitter.

Gerelateerd Nieuws

  • Pravin Togadia slams UUR Modi ‘ s buitenlandse tournee als ‘dochters zijn niet veilig’

  • PM Modi bladeren voor vijf-daags bezoek aan Zweden, verenigd koninkrijk

  • Looking forward to boost banden met Zweden, het verenigd koninkrijk (PM Modi met een voorsprong van twee-nation tour

In een tegenslag te Pravin Togadia, gepensioneerd justitie V S Kokje verslagen zijn vertrouweling Raghav Reddy om te worden verkozen als Vishwa Hindu Parishad (VHP) de internationale president, in een geheime stemming plaatsvinden op zaterdag. Togadia, de VHP international working president, vond geen plaats in het uitvoerend orgaan Kokje aangekondigd na de verkiezingen, de eerste voor de post van VHP-voorzitter.

Togadia is aan de stok met de BJP en onlangs beweerde een complot om hem te doden in een ontmoeting. Al snel na de verkiezingen, die gehouden werd onder politie-beveiliging, Togadia aangekondigd dat hij zou zitten op een hongerstaking in Ahmedabad van 17 April en beloofde een “grote aankondiging” binnenkort.

In hun gezamenlijke verklaring, Togadia en Reddy ook beweerd dat de verkiezingen gedwongen waren bij de VHP, zei de kiezer lijst is frauduleus, en beweerde dat het ingrijpen van de overheid. Een ex-gouverneur van Himachal Pradesh en voormalige Madhya Pradesh rechter, Kokje is internationaal vice-president van de VHP voordat zaterdag de verkiezing.

LEES | Wie is Vishnu Sadashiv Kokje?

Reddy is op zoek naar een derde opeenvolgende termijn, na 2011 en 2014. Alok Kumar is benoemd tot nieuwe VHP werkt president en Champat Rai nieuwe vice-president. De RSS-sah-prant sanghchalak van Delhi, Kumar is Delhi Montage-speaker en advocaat in diverse Hindutva gevallen.

Tijdens het feliciteren van “het nieuwe VHP team”, Togadia zei: “Het is zeer schokkend en triest om te zien zo’ n grote VHP dat we allemaal gebouwd om deze fantastische niveau gemaakt te buigen, niet voor Hindoe welzijn, maar voor individuele grillen en fantasieën van een aantal powermongers. Het opofferen van de zeer ideologie die de VHP werd opgericht… is verraden Hindoes. Hindoes overal duidelijk te zien door het vieze politieke ontwerpen in het kraken van de grand VHP en ideologie op deze manier en het maken van Hindoes onveilig is en dus afhankelijk is van een power-hebzuchtig persoon socio-politiek.”

Hij voegde toe, “ik doe een beroep op alle Hindoes en onze karyakartas om de vrede te handhaven en te associëren met de Hindoe vooruit en Hindoe eerste voor Hindoe veiligheid, welvaart en welzijn. Laat ons nu samen nemen onze verplichtingen vooruit — de inzet voor het bouwen van een grand Ram tempel in Ayodhya, om een wet aangenomen in het Parlement voor een verbod koe slachten, tot intrekking van de Artikelen 370 en 35A in Kashmir, te deporteren Bengalen en Rohingya Moslims, maken de boeren de schuld vrij te maken Bharat Ram Rajya.”

VHP joint algemeen secretaris Surendra Jain zei dat de verkiezing had plaatsgevonden rustig, met Kokje krijgen van 131 stemmen en Reddy ‘ 60. Het hele proces was videographed, terwijl de werknemers van de VHP ‘Raksha Vibhag’ hield een horloge. De politie beperkt verkeer op de weg buiten, naar verluidt om te voorkomen van een botsing tussen de supporters van de rivaliserende kampen.

Jain te hopen dat Togadia en Reddy zou werken met het nieuwe team om voor de Ram tempel beweging. “We zullen proberen dat hij (Togadia) blijven werken met ons. Hij is onze vriend, en behoort tot onze top leiders,” zei hij. Jain toegevoegd dat de organisatie was “stevig op zijn verplichting tot een Ram tempel in Ayodhya”. “Een tijdschema kan niet verklaard worden, want het land is tot nu toe niet in ons bezit. De dag hebben we het land, het werk zal worden gestart. Maar die dag zal komen al heel snel als we nodigen mensen uit het hele land te doen kar seva voor het bouwen van Ram tempel.”

Hij ontkende ook elke inmenging in de verkiezingen, zegt de VHP was “een onafhankelijke organisatie”. Echter, sommige leiders van de VHP gaf toe dat de organisatie kon zien van een divisie. “De stemming was jammer. Nu, als Togadia zal doorgaan op elke post, zal er een conflict van mening,” zei een VHP-leider, toe te voegen dat het onwaarschijnlijk was de outfit zou leiden tot een agressieve tempel campagne in de nabije toekomst.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App