SC/ST dommen i Høyesterett er i utgangspunktet feil, sier tidligere CJI KG Balakrishnan

0
43

Den tidligere CJI sa at det er en oppfatning at Loven er mye misbrukt. (EXPRESS BILDET)

Utlån vekt Sentrum kritikk av høyesteretts kjennelse i den SC/ST Handle, tidligere Chief Justice of India K G Balakrishnan i dag sa at dommen var “i utgangspunktet feil” og observert som rettslig pålegg bør ikke opprette vold blant folk.

De bemerkninger av Rettferdighet(retd) Balakrishnan kom en dag etter at Sentrum rett ut sagt Høyesterett sin dom under spørsmålet er noe som resulterer i “stor skade” til landet, og som forårsaker “sinne og en følelse av disharmoni” blant folk. Sentrum også sterkt oppfordret for en gjennomgang og tilbakekalling av Mars 20 rekkefølge.

Følgende apex-domstolens avgjørelse, en landsdekkende ‘bandh” ble kalt av Dalit-grupper på 2 April til protest mot den påståtte fortynning av Loven. Minst 11 mennesker ble drept og hundrevis skadet i påfølgende vold over flere stater som demonstranter blokkerte tog, sammenstøt med politiet og satt i brann private og offentlige eiendommer, herunder politiet innlegg.

LESE – | Recall SC/ST Handle for, og skaper sinne, disharmoni: Govt til Høyesterett

“Dette er trolig første gang en avgjørelse av Høyesterett som har oppildnet vold blant folk. Vanligvis, når vold er det, Høyesterett griper inn. Folk pleide å godta dommen. “Nå mennesker er ikke i en posisjon til å godta dommen av den høyeste domstol i landet. Det er noe som er merkelig. Dette bør vi forstå. Høyesterett skal produsere beslutninger som er akseptabelt for større antall mennesker. Det bør ikke opprette vold blant samfunnet,”sa Balakrishnan.

Balakrishnan, som er den første i Dalit å bli CJI (14. januar 2007 til Mai 12, 2010), var å levere presidential address på et seminar om “Høyesterett Dom på SC/ST Årsaker, Virkninger og Løsning” organisert av Sør-Asiatiske Minoriteter Lawyers’ Association og Ambedkar Pedagogisk Kulturelle Samfunn.

I sin 20 Mars for apex-domstolen hadde utvannet strenge bestemmelsene i SC/ST Handle om umiddelbar arrest under loven i et forsøk på å beskytte ærlig offentlige tjenestemenn utlading bona fide plikter fra å være blackmailed med falske tilfeller.

Med henvisning til funn av apex-domstolen med hensyn til misbruk av loven om arrest i slike tilfeller, Balakrishnan sa at tilstrekkelige sikkerhetstiltak allerede var gitt i Code of Criminal Procedure (CrPC) i tilfelle arrestasjon av en person. “Hvis en person skal være arrestert, han skal ha begått en cognisable angrep og politimannen bør være fornøyd med at personen har begått en cognisable lovbrudd og offiser bør ta opp som per endringen i CrPC. Så det er tilstrekkelige sikringstiltak,” sa han.

På dommen noe som gjør det obligatorisk for å få godkjenning av tilsettingsmyndigheten før arrestere en offentlig tjenestemann i slike tilfeller, Rettferdighet Balakrishnan sa gjennomføringen var ikke mulig, og tiltalte vil lett komme unna. “Hvordan er tilsettingsmyndigheten opptatt med saken? Som er plaget om det? Godkjenning vil aldri komme. Han kan veldig godt flykte fra klørne til loven. Dette vedtaket vil gjøre det mulig for slike gjerningsmenn til å komme bort fra klørne til loven. Så på den måten, at vedtaket er i utgangspunktet feil,” Balakrishnan sa.

Den tidligere CJI, som også hadde ledet National Human Rights Commission, sa det er en oppfatning at Loven er mye misbrukt som de fleste av tilfellene er enten flatt eller de tiltalte er frifunnet. Han sa at siden gjerningsmennene av straffbar handling under Loven er sosialt innflytelsesrike medlemmer av samfunnet og klagerne er fattige mennesker, en skikkelig straffeforfølgelse av de tiltalte aldri skjer.

“De som begår lovbruddet er sosialt mektige medlemmer av samfunnet. De er innflytelsesrike. Politiet og kraftig mennesker er ikke i favør av SC/ST og til slutt saken i slutten av frifinnelsen eller utladet. Derfor er det generelle inntrykk at Loven misbrukes. Det er ikke det at klagen er farse. Klageren er egentlig ikke i stand til å straffeforfølge gjerningsmennene som hadde begått lovbrudd. De er ikke i stand til å straffeforfølge personer,” den tidligere CJI sa.

Talsmann Mehmood Pracha, som også er adressert hendelsen, sa at dommen av apex-domstolen viser den dype casteist mentalitet av det juridiske systemet.

“Denne dommen i Høyesterett faktisk viser dypt forankret casteist mentalitet av vårt system, mest uheldige er av vårt rettssystem. Fordi SC/ST samfunnet er helt representert i høyere domstol minst, og det er nesten ikke-eksisterende i lavere domstol som godt. “Dette er årsaken til alle våre problemer, fordi det juridiske sinn kan ikke sette pris på den smerte og lidelse som de undertrykte klasser fordi de har kommet fra de øverste klassene og kaste av samfunnet,” Pracha sa.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App