Den Bakarwals: Bak Kathua voldtekt og mord, en forfulgt stamme som er både Muslimske og Hinduistiske

0
58

En nomadisk stamme, Bakarwals er ofte anerkjent av hundrevis av kilometer lang reise de tar med buskapen hver sommer til Kashmir og Ladakh og tilbake til Jammu i vinter. (Wikimedia Commons)

“Usey apney haath aur paun mein pata nahin tha, ki mera daayan haath kaun sa hai aur baayan haath kaun sa hai. Kabhi usney yeh nahin samjha ki Hinduistiske kya hota hai aur Musalmaan kya hota hai (Hun kunne ikke fortelle henne armer fra bena, kunne ikke fortelle hvilken hånd som var riktig, og som venstre. Hun trodde aldri som var en Hindu, som en Muslim).”

Ord av en fortvilet far på hans datters brutale gjengen voldtekt og drap, som fortalte til Indian Express, oppsummerer urovekkende vinkelen bak en av de mest grusomme forbrytelser nasjonen har sett i nyere tid. Den Bakarwal samfunnet, som den åtte år gamle tilhørte, er en Muslim pastorale stamme ligger i Jammu og Kashmir, og sammen med de andre tribal Muslimske Gujjar-gruppe som heter Banihara form den tredje største samfunnet i staten. Mens Baniharas tilbyr i melkeproduksjonen, Bakarwal gjete sauer og geiter. En nomadisk stamme, Bakarwals er ofte anerkjent av hundrevis av kilometer lang reise de tar med buskapen hver sommer til Kashmir og Ladakh og tilbake til Jammu i vinter. Mens hendelsen og det som fulgte, har åpenbart mye om felles deler som finnes i dalen, er det interessant å reflektere over den religiøse identiteten til Bakarwals, hvor vi finner en interessant blanding av Hindu-Muslimske teologiske systemer.

Den Bakarwal samfunnet, som den åtte år gamle tilhørte, er en Muslim pastorale stamme ligger i Jammu og Kashmir, og sammen med de andre tribal Muslimske Gujjar-gruppe som heter Banihara form den tredje største samfunnet i staten. (Express Bilde av Praveen Khanna)

Bakarwal Gujjars og en Hindu-Muslimske identitet

Den Bakarwals er kjent for å være en del av den større etnisk gruppe kjent som Gujjars som dominerer store deler av Nord-India, Pakistan og Afghanistan. Interessant, Gujjars i ulike deler av subkontinentet vekslet mellom å følge Islam, Hinduismen og Sikhismen. I Jammu og Kashmir, gruppen praktiserer Islam, men ble børsnotert som et Planlagt Stamme i 1991. Imidlertid, til tross for erklærte den Islamske tro, antropologiske studier av fellesskap viser at de har beholdt store deler av den Hinduistiske trossystem etterfulgt av Gujjars over hele landet.

Den Gujjars av Jammu og Kashmir, i hovedsak Baniharas og Bakarwals, er en vandrende gruppe. Det er vanskelig å fastslå den nøyaktige datoen for deres migrasjon, men en plausibel teori er at de flyttet til kupert terreng, fra slettene i Punjab i respons til manglende beiting fasiliteter, økende befolkning og religiøs forfølgelse. En annen teori sier også at Gujjars flyttet til Jammu og Kashmir-fra Rajputana og Kathiawar på grunn av en alvorlig hungersnød, som brøt ut i regionen.

Etter å ha brutt vekk fra Gujjar befolkningen på slettene, men beholdt de iboende kulturelle bånd med dem likevel. “De har en felles historie, kultur, etnisk slektskap tro og språk med de Hinduistiske, Sikher og Muslimer Gujjars av den Indiske slettene,” skriver Professor K. Warikoo i sitt arbeid, “Tribal Gujjars av Jammu og Kashmir.” Det er interessant å merke seg at den Muslimske Gujjars av J&K fortsette å følge den Gotra system med navn på Gotras være den samme som blant Hinduer. De tror at deres forfedre var Hinduer og dermed deler de samme blod og historien med sine Indiske kolleger.

Warikoo går på å forklare i sitt arbeid som “religion har hatt liten innvirkning på Gujjar brorskap og tilhørighet. Kvinnene folk i Jammu og Kashmir Gujjars fortsatt utføre tradisjonell praksis i sine hjem, og også feire Baisakhi, Lori og Goverdhan festivaler.” Det er verdt å merke seg at den populære Hinduistiske mytologiske figurer som Herren Krishna, Rama og Sita er også like mye en del av den religiøse identiteten til Bakarwal Gujjars.

Men å holde seg i live en Hinduistisk tro i deres identitet har ikke forbudt gruppe fra følgende Islam, så vel. De sverger troskap til den lokale Pir, eller en Sufi åndelige guide for de respektive områdene som de kan bevege seg rundt. De har også som mål å besøke steder av religiøsitet forbundet med Sufi Pirs som Hazrat-e-Naga-Baji Saheb, Khanyar i Srinagar og Nariyan i Rajouri.

Bakarwal Gujjars og en historie av fremmedgjøring

Flyt i Bakarwal religion, derimot, har ofte resultert i en fremmedgjøring av samfunnet, spesielt når deres stamme identitet har kommet i konflikt med deres religiøse identitet. Plaget av det interalie mellom de to, Bakarwal Gujjars har ofte klaget over å være under-representert i offentlige tjenester, utdanningsinstitusjoner, og også folketellingen. Siden 1975 en rekke velferdsordninger kom inn i eksistens for dem. Et stort gjennombrudd for Gujjars kom på April 19, 1991, da etter år med protest, de var oppført i den Planlagte Stammene, og dermed gjør tilgjengelig for dem rettigheter overdratt til andre stammer i India.

Men velferdsordninger for Gujjars ble aldri fullt ut implementert, og de fortsatte å møte diskriminering, spesielt fra den urbane Kashmiri befolkningen. I de siste årene har samfunnet blitt vendt mot wrath of Hindutva styrker, spesielt ku-beskyttelse av grupper som er målet deres levesett som er avhengig av storfe.

Den gangrape hendelsen følger den pågående interalie mellom medlemmer og BJP-PDP regjeringens land utkastelse stasjoner i regionen. I den siste tiden, BJP er Chaudhury Lal Singh har lovet henting av hundrevis av skogsområdene, et trekk som Bakarwals tror ville ta bort deres tradisjonelle rettigheter på skog. Angivelig, siden Bakarwal Gujjars er Muslimer, BJP er det mates inn i felles frykten ved å spre ideen blant de Hinduistiske befolkningen i staten som tidligere er forskyvning opp området er demografi og at de er de ansvarlige for utbredelsen av store deler av skogområdene det.

Den Bakarwal Gujjars, på den annen side fortsette å kjempe mot slike påstander, med vekt på patriotisme de har trent siden landets uavhengighet. Det er verdt å merke seg at disse er de samme menneskene som sto sterkt lojale til Maharaja Hari Singh under den Pakistanske aggresjon i 1947. Men igjen, når India kjempet Pakistan i 1965, Bakarwal Gujjars var de å ha gitt en hjelpende hånd til den Indiske hæren, gjenopprette landets territorielle integritet.

For alle de nyeste Forskning Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd