Att bryta Ner Nyheter: Snabb och Falsk

0
56

Så var media blitz över Congressi chhole bature, som ryktesvägen säger att det styrande partiet mot fasters var strikt uppdrag att inte ses eller fotograferade äta i förväg.

Översta News

  • Surat: 11-åriga flickans kropp hittades med 86 skador, misstänkt för våldtäkt

  • Parentes: Hur att uppfostra ett barn som läser

  • IPL 2018 Live Streaming KXIP vs CSK: MS Dhoni underlåter att vidta CSK över linjen

Början av denna vecka, tv-nyheter uppvisade en ohämmad aptit för chhole bature, som Kongressen ledare berikade sig med innan en bantamvikt snabbt, som verkligen var en mycket kort viktminskning programmet. Kanaler som följde icke-berättelsen andlöst, på bekostnad av nyktra frågor som visa av Dalit styrka och nyheter av fasansfulla våldtäkter och allmänna straffrihet från två stater. Läsarna av Historien om Mina Experiment med Sanningen (se motstående sida för en ny, slutgiltig utgåva) skulle bli förvånad över hur effektivt det moraliska värdet av self-denial har raderats.

Och champion fasters som används för att ge färg till Delhi Jantar Mantar tills nyligen, kan också ha en sak eller två att säga om den är bättre organiserade, men inte mer meningsfullt snabbt av BJP — planerad för endast längden på en arbetsdag. De fattiga, de som är inured att hålla ofrivillig fastar varje dag, skulle ha en sak eller tre att säga om det, om de kallades till TV-paneler. Så var media blitz över Congressi chhole bature, som ryktesvägen säger att det styrande partiet mot fasters var strikt uppdrag att inte ses eller fotograferade äta i förväg. Men frågan var bara några chhole, inte en bankett. Ett tecken syns i bilder av ledarna tucking i etablerade klass av måltiden: “Extra sabzi Rs 20.’ Det är bara så vanliga, det gör dig trött. Republiken TV var i bra form: “Hotel ägaren bekräftar värd för Kongressen ledare innan fastan.” Antar att de missade menyn kortet.

Men regeringen förutsatt köttigare icke-nyheter än chhole denna vecka: kuk och bull story som åtta regeringens hemsidor hade blivit hackad och tecken i Kinesiska, förmodligen för att säga något oförskämt, hade dykt upp på försvarsministeriets webbplats. Eftersom Kineserna har hackat oss incisively tidigare, historien upp andningsfrekvens, sonder inleddes och tjänstemän och ministrar släpade och stökade. Den Nationella it-Centrum (NIC) som har regeringens webbplatser, tillskrivs det till en “maskin” problem och styrde ut dataintrång.

Webbutvecklare som såg fel sidor som störtade regeringen webbplatser visar, som ingår i den påstådda Kinesiska graffiti, skulle ha vetat vad det var. Svaret är så dumt att det bör förklaras. Graffiti är kanji tecken för ‘Zen’. Zen är namnet på det mest populära förrätt tema för Drupal content management system. NIC: s val av Drupal är bra eftersom det är ett säkert system. Men det har en irriterande vana av downing den portcullis om PHP-minne gräns ligger på servern överskrids.

Detta kan hända när en ny modul eller tema är laddad, eller även en rutinmässig uppdatering som använder mer minne än den tidigare versionen. Då Drupal visar bara ett underhåll sida, och om de ansvariga har varit lat och inte märkesvaror det med, säg, logotyp av Ministeriet för Försvaret, då det visar starter tema logotyp, med kanji tecken på att stava ‘Zen’. Ministrarna är skrämd och en media frenesi på följande sätt. Men man kan uppskatta smärtan under vilka NÄTVERKSKORT som hävdade att det var en “hårdvara” – problem. De var smiter skräck för att behöva förklara en IT-fråga till ministrar som är heta på information, men nästan helt okunnig om teknik.

Ingen information förlorad i översättning i den extraordinära filmen som kommer ut i Chennai på torsdagen, där Narendra Modi upp DefExpo, bortsett från andra händelser. Kamerans fokus var på svart-klädda demonstranter som hade klättrat upp på en hamstring i Meenambakkam över den gamla Cauvery vatten, men den mest intressanta filmen var från baksidan av en lastbil, där poliser och säkerhetspersonal spricker svarta ballonger. Pop, pop, pop gick ballonger som skulle ha släppts för att möta statsministern helikopter. Det är inte ofta som en statsminister har att ta chopper inte att undgå terrorister, utan offentlig handling. Choladynastin har lämnat försäkran om att Indien är ingen risk trist homogenitet.

Utländska medier har gått ape över fyra tum tjocka “booster seat” som Facebook chefen Mark Zuckerberg satt på, för att visas högre och mer befallande än hans mycket genomsnittlig höjd, i en fem-timmars Kongressens utfrågning under Cambridge Analytica skandal. En bältesstol är en bil bilbarnstol för barn. Bilder av sätet först dök upp på sociala medier, men var entusiastiskt som antogs av det vanliga, med rubriker som frågar Zuckerberg att växa upp, och så vidare. Skadar inte att ha lite roligt på hans bekostnad, för det är allt vi kommer att få från hela denna process. Detta är inte första gången som Facebook har skruvat upp, grät och egentligen inte brydde sig. Och varje gång, dess användarbas har inte visat några tecken på att krympa.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App