Taj Mahal är sten minareter kollaps efter kraftig storm, regn

0
72

Darwaza-jag-rauza vid Taj Mahal är en av de komponenter av monumentet komplex, som innehåller mausoleum, moskén och gästen paviljongen. (ANI foto)

Tung storm och regn skadade stenen minareter på söder och kungliga portarna till Taj Mahal på onsdag. Den 12 meter metall pelare vid ingången gate, som är känd som Darwaza-e-Rauza, kollapsade som en vind med en hastighet av över 130 km per timme svepte staden.

Händelsen inträffade runt 7:30 pm på torsdag. Pelaren föll på grund av regn och inga dödsoffer har rapporterats från och med nu, enligt ANI.

Darwaza-jag-rauza är en av de komponenter av monumentet komplex, som innehåller mausoleum, moskén och gästen paviljongen. Första synen av Taj Mahal är sett från denna port. Att bli kallad “Stora Porten”, det är också porten till trädgården, som symboliskt representerar Paradis.

Regnet piskade Agra och andra städer i Uttar Pradesh, inklusive Kanpur, Mathura, Kannauj, Farukkhabad, Etawah och Mainpuri på onsdag för nästan 30 minuter som krävt tre liv i Mathura-distriktet. Händelsen inträffade efter en plåttak av deras en-rums-hus kollapsade.

Även en stor mängd gröda är bortkastade när skörden är dämpad till följd av regn, IANS citerade ett officiellt så att säga. Potatis skörd, som redan är drabbade av dålig marknadsföring och dåligt prissättning, är också inställd på att ta stryk av regnet, tillade han.

Strömavbrott har också rapporterats på grund av de starka vindarna som blåser över många områden. Meterolog information om att det är ett lågt tryck depression i vissa delar av staten, vilket leder till att det regnar.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd