Skolan frågar 11 EWS studenter att lämna, säger att det kommer att stänga

0
65

Barnen var att studera på Sant Parmanand Offentliga Skolan, Majlis Park, i norra Delhi. Skolan är erkänd av Direktoratet för Utbildning (DoE) och går upp till Klass VIII.

Översta News

  • Parentes: Hur att uppfostra ett barn som läser

  • Unnao våldtäkt fall: Här hittar du allt du behöver veta

  • Designer tips för den perfekta köket

Föräldrar till 11 barn, som studerar i en privat skola under den Ekonomiskt Svagare Avsnitt/ Missgynnad Grupp (EWS/GD) kategori i norra Delhi, har varit igång pelare för att skriva om de senaste dagarna. Anledningen: skolan har bett dem att söka inträde på annan plats som det var att stänga av.

Barnen var att studera på Sant Parmanand Offentliga Skolan, Majlis Park, i norra Delhi. Skolan är erkänd av Direktoratet för Utbildning (DoE) och går upp till Klass VIII.

Rektorn Anita, sade skolledningen hade informerat alla barn att det skulle avslutas i februari. Men, föräldrarna hävdade att de var informerade muntligt om beslutet endast den 31 Mars.

“Skolan byggnaden är gammal, och vi stänga av den för renovering. Vi hade informerat barn i februari. Den andra (allmän kategori) studenter har antagits till två-tre skolor i närheten. Vi hade också informerat utbildningsdepartementet om barn under 25% reserverade kategori”, säger Anita. Hon svarade inte, om beslutet har meddelats skriftligen.

Enligt 46 § i Delhi Skolan Regler, 1973, står det att verkställande utskottet ska stänga ner en erkänd skola, inte som en hjälplös minoritet skola, eller en befintlig klass i en sådan skola, utan att ge en fullständig motivering och utan föregående godkännande av direktören, som ska, innan de ger ett sådant godkännande kan rådfråga den Rådgivande Styrelsen.

Enligt utbildningsdepartementet tjänstemän, skolan, som har ca 100 elever hade ansökt om nedläggning och har inte haft någon antagning i år. En inspektion av skolan genomfördes men ett slutligt beslut om stängning är ni som ska vidtas.

DoE Direktör Saumya Gupta sagt många skolor lämna in ansökningar, men det tar tid för dem att nå högkvarter. “Ansökan når district office, och sedan mig. Jag kommer att ha för att kontrollera om denna skola,” sade hon.

Föräldrar, under tiden, är borta om framtiden för sina barn. De sa att de försökte att träffa utbildningsminister Manish Sisodia och annan utbildning avdelning tjänstemän, som hävdar att barnen har varit hemma i nästan två veckor. “Ingen märker gavs till oss. Hade de informerat oss tidigare, vi skulle ha tillämpats på andra skolor. Men nu är det nya akademiska sessionen har startat. Varför kunde de inte sätta upp information på anslagstavlan?”, säger Pradeep Kumar, vars son är i Klass I.

För alla de senaste Utbildning Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App