PNB fraude: Hebben gevraagd Hong Kong over te geven Nirav Modi, in afwachting van een reactie, zegt MEA

0
67

Onderduiken zakenman Nirav Modi.

Gerelateerd Nieuws

  • PNB fraude: Vraag Nirav Modi om terug te keren, Delhi High Court vertelt dat zijn bedrijf Firestar Diamant

  • Fraude: Rs 5,280 crore lening genomen door Mehul Choksi bedrijven nu onder CBI scanner

  • De rechtbank stelt CBI te bevriezen Nirav Modi ‘ s rekening bij de Bank Barclays

Het Ministerie van buitenlandse Zaken donderdag gezegd: ze hebben gevraagd de Hong Kong autoriteiten over te geven zakenman Nirav Modi en zijn in afwachting van een reactie van hun kant. In een media briefing vandaag in New Delhi, MEA woordvoerder Raveesh Kumar zei: “We zijn ons bewust van de schriftelijke reactie aan het Parlement voorgelegd, die gedeeld dat Nirav Modi is in Hong Kong. Gevraagde Hongkong autoriteiten over te geven Nirav Modi.”

De MEA-woordvoerder zei verder: “Er is een overeenkomst tussen India en Hong Kong over de overgave van de voortvluchtige daders. We zijn nog steeds in afwachting van een reactie. Tot dusver hebben we geen informatie ontvangen over Nirav Modi of over zijn arrestatie uit de Hong Kong autoriteiten.”

Op 14 februari, Punjab Nationale Bank (PNB) zei dat het had bekendgemaakt over een Rs van de 13.500-crore fraude naar verluidt door diamantaires Nirav Modi en zijn oom Mehul Choksi. Het duo slaagde erin het land te ontvluchten in de eerste week van januari, enkele dagen voor PNB was in staat om te detecteren van fraude. Modi was geboekt door het CBI, samen met zijn vrouw, broer en Choksi voor naar verluidt het bedrog van het PNB.

Ondertussen, de Delhi High Court op woensdag geregisseerd zakenman Nirav Modi ‘ s bedrijf, Firestar Diamant, om hem te vragen om terug te keren naar India. Een college van Rechters S Muralidhar en I S Mehta uitgegeven de richting nadat het bedrijf de advocaat betoogde dat de verlichting mag niet worden geweigerd om de onderneming op een technisch detail dat Firestar International had toestemming verleend voor de indiening van verzoekschriften door de dochteronderneming, Firestar Diamant. De bank vertelde Firestar Diamant en Firestar International counsel, Vijay Aggarwal, “Als we moeten niet stress op technisch, vraag dan de Heer Modi om terug te komen naar India.”

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App