India moet maatregelen nemen om te zorgen voor privacy in Aadhaar identificatie programma: IMF

0
66

In India, het IMF zei, biometrische identificatie en elektronische betalingen hebben geholpen bij het verminderen van lekkages in LPG-subsidies. (Representational Afbeelding)

Top Nieuws

  • Haakjes: het verhogen van een kind, die leest,

  • Designer tips voor de ideale keuken

  • Janhvi, Khushi en Boney Kapoor op Sridevi de Nationale Prijs winnen: Ze was altijd een perfectionist

Het IMF op donderdag gezegd India moet de nodige maatregelen om te zorgen voor privacy en security controles tijdens de uitvoering van grote identificatie van programma ‘ s als de Aadhaar, zoals de wereldwijde financiële lichaam geïdentificeerd India als marktleider op het gebied van biometrische identificatie systeem. Het Internationaal Monetair Fonds in de fiscale monitor rapport over de digitale overheid zei digitalisering kan faciliteren van een betere governance en fiscale transparantie, waardoor een betere bewustmaking van het publiek en de toetsing van het budget proces en het ontwerp van het budgettaire beleid.

In India, het IMF zei, biometrische identificatie en elektronische betalingen hebben geholpen bij het verminderen van lekkages in LPG-subsidies. “Afhankelijk van aannames en hoe de vermindering van lekkage wordt uitgedrukt — dat is, de verlaging van de totale transfers of onrechtmatige betalingen — geschatte besparing van digitalisering bereik tussen de 0,2 en 21 procent van de overschrijvingen en 11 tot en met 24 procent van de onrechtmatige betalingen,” zei hij. “Het is moeilijk te scheiden van het effect van de digitalisering van de bredere macro-economische en politieke ontwikkelingen,” het IMF heeft gezegd. Bijvoorbeeld, het gebruik van Aadhaar in de LPG-subsidieregeling viel samen met de beëindiging van de LPG-dubbele prijzen systeem en de vermindering van de wereld prijs van aardgas, die beide bijgedragen tot een vermindering van de kosten van de LPG-subsidies.

Gegevens beperkingen en het ontbreken van voldoende beoordeling kaders beperken de ex-post evaluaties, aldus het rapport. “Met meer dan 1,2 miljard geregistreerde burgers in India biometrische identificatie systeem, Aadhaar, het land onderscheidt zich als een leider op dit gebied,” aldus het rapport.

Het IMF, maar benadrukt dat de overheid moet de nodige maatregelen om te zorgen voor privacy en security controles bij de uitvoering van grote identificatie van de programma ‘ s. “In India, privacy en veiligheid leidde tot wisselende periodes van verplichte en niet-verplichte gebruik van Aadhaar in sociale programma’ s,” zei hij. “Een beslissing van de rechtbank is nog steeds in afwachting op de naleving van het recht op privacy. In een recente gegevens inbreuk in India, het is gemeld dat 135 miljoen Aadhaar nummers waren aangetast, het benadrukken van het belang van een gezond privacy maatregelen,” voegde het toe.

Het rapport merkte op dat de uitgaven moeten ook in overeenstemming zijn met de begroting van de overheid dwang en zal vereisen dat beleidsmakers maken van de fiscale ruimte voor de aankoop van nieuwe technologie, het opslaan van grote hoeveelheden gegevens en het inhuren van cyber-security-experts. De geschatte kosten zijn schaars en onvolledig, waargenomen. “In India, de gegevens van de Unieke Identificatie van de Autoriteit van India plaats de kosten van Aadhaar de uitvoering en het onderhoud op ongeveer 1,5 miljard USD of aan de USD 1,25 per kaart tussen 2009 en 2017, maar dit steekt gunstig af tegen de kosten van andere elektronische systemen voor de identificatie van USD 3 tot USD 6 per ingeschreven persoon,” het IMF heeft gezegd.

Gezien de brede dekking, het IMF is van mening dat het een uitdaging om in fase Aadhaar. “Voorstanders van het systeem beweren dat Aadhaar verenigbaar is met het recht op privacy, omdat de vastgelegde biometrische kenmerken zijn gecodeerd, waardoor het moeilijk voor iedereen die onderschept deze beelden om toegang te krijgen tot de werkelijke inhoud,” zei hij. “Echter, het ontbreken van voldoende zekerheid controles maakt het systeem kwetsbaar voor toegang door onbevoegden,” voegde het toe.

“In een recente gegevens schending heeft gemeld dat Aadhaar nummers en de bijbehorende identiteiten van 135 miljoen Indiase burgers waren aangetast wanneer service providers hun toegang tot het stelen van identiteitsgegevens. Privacy en security controles zijn daarom essentieel bij de uitvoering van grote identificatie programma ‘ s, het IMF heeft gezegd.

Het IMF heeft in haar rapport vermeld uit de centrale overheid de uitvoering van verschillende digitale platformen te overwinnen lekkages in de subsidieregeling. “De zogenaamde ‘JAM trinity’ heeft drie pijlers: Jan Dhan, Aadhaar en Mobiel. Jan Dhan bevordert de financiële integratie, gericht op universele toegang tot bancaire faciliteiten en het faciliteren van de levering van de sociale uitkeringen rechtstreeks aan bankrekeningen.

“Aadhaar, biedt elke burger met een 12-cijferig uniek identificatienummer met demografische en biometrische gegevens (vingerafdruk en iris scan). Met 1,2 miljard inwoners ingeschreven, dit is de grootste biometrische programma in de wereld. Eindelijk een mobiel netwerk, dat meer dan 1,16 miljard telefoons dient als een effectieve service delivery platform, vooral in landelijke gebieden.”

Onder de Jan Dhan, bank rekeningen zijn gekoppeld aan Aadhaar kaarten, aldus het rapport, toe te voegen dat dit heeft ingeschakeld voor de levering van de sociale uitkeringen via direct elektronische betalingen aan in aanmerking komende bank rekening.

Programma ‘ s gekoppeld aan Aadhaar zijn de Directe Benefit Transfer regeling voor LPG-subsidies, de Openbare Distributie Systeem voor rijst en tarwe, en de Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Act-programma, dat voorziet in 100 dagen van werk voor werklozen in een jaar.

In 2008 heeft het kabinet de gedigitaliseerde programma ‘ s loon betalingen en sollicitanten door het koppelen van hun opdracht kaarten te Aadhaar, het IMF heeft gezegd.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App