Piyush Goyal familiebedrijf gemaakt 3000 keer winst op het gestorte kapitaal, zegt Congres; BJP ontkent

0
51

Unie Spoorweg Minister Piyush Goyal. (Foto: Reuters/Bestand)

Het Congres op dinsdag beweerde dat een bedrijf dat eigendom is van de Unie Spoorweg Minister Piyush Goyal de vrouw van Seema heeft een winst gemaakt 3.000 keer over het gestorte kapitaal in de laatste 10 jaar, en beweerde dat het bedrijf de corporate indienen heeft niet specifiek beschreven welke normaal bedrijf inkomsten of activiteit. De partij ook herhaalde zijn eerdere bewering dat Goyal heeft nauwe banden met de Rakesh Agarwal en Mukesh Bansal van Shirdi Industries Ltd, die had gekozen voor betaling van de leningen aan de tune van Rs 650 crore aan een consortium van banken.

Goyal voorzitter was en de hele tijd directeur van Shirdi Industrieën voor twee jaar tot 2010. Het ontkennen van de beschuldiging, de BJP zei: “het Congres gaat door…het maken van valse, sensationele en grof verklaringen om de aandacht afleiden van enorme oplichting van de Congres partij en haar leiders die in het openbaar domein.”

Het congres woordvoerder Pawan Khera vertelde de media dat de Adviseurs Private Limited, een bedrijf opgericht in 2005-06, “verdiend een winst/het verdienen van Rs 30 crore op een gestort kapitaal van Rs 1 lakh, die 3.000 keer van het gestorte kapitaal.” Hij zei Goyal en vrouw Seema zijn eigenaren van Intercon Adviseurs.

“Piyush Goyal ontslag als bestuurder op 13 Mei 2014 (net voordat hij een minister) en overgedragen zijn aandelen over aan zijn vrouw. Momenteel Seema Goyal eigenaar van 9.999 aandelen en een deel is eigendom van Dhruv, zoon van Piyush Goyal. Het is een 100-procent familiebedrijf,” Khera zei.

Khera zei Goyal en familie niet bekendmaken complete bron van inkomsten van Intercon Adviseurs in 2007-08, 2008-09, 2014-15, 2015-16 en 2016-17, en alleen beschreven als ‘Consultancy Fee’, ‘Korte-Termijn Meerwaarden’ of ‘de Winst op de Toekomst en Opties’ zonder opgave van gegevens. “Dit wordt nog meer vreemd als de vennootschap en het corporate indiening houdt in dat er geen normaal bedrijf inkomsten of activiteit die had zijn specifiek beschreven,” Khera zei.

Het aanroepen van de beschuldigingen een “serie van flagrante leugens”, de BJP zei in een verklaring dat Goyal is een “eminent accountant” en zijn diensten door Intercon Adviseurs Private Limited uit 2005-06, toen het bedrijf werd opgericht 2013-14. “Hij heeft ontslag genomen uit het in Mei 2014,” de partij gezegd.

Herhaald dat Goyal had niets te maken met Shirdi en geassocieerde ondernemingen sinds 2010, de BJP verklaard, “Goyal was aan boord van Shirdi Industrieën van 25 April 2008 tot 1 juli 2010 en heeft niets te maken met Shirdi of de met haar verbonden ondernemingen.”

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App