Omar på Kathua våldtäkter-mord: “Agera mot på BJP ministrar som modig advokater

0
106

Tidigare Chief Minister i Jammu och Kashmir Omar Abdullah (Express fil foto)

Översta News

  • Unnao våldtäkt fall: Omöjligt att våldtäkt mamma till tre barn, säger BJP MLA i försvaret av Kuldeep Sengar

  • CWG 2018 Leva, Dag 9 Live Uppdateringar: Neeraj Chopra ser ut att göra sista, boxare är redo för medalj händelser

  • CWG 2018, Dag 8 höjdpunkter: Seema Punia vinner silver, Navjeet Dhillon brons i diskus; brottare ta hem fyra medaljer

Timmar efter Jammu och Kashmir, som Polisen registrerat ett mål mot advokater, som försökte förhindra Brott Gren tjänstemän från att lämna in en chargesheet i Kathua våldtäkt och mord, fd J&K chief minister och Nationella Konferens som arbetar president Omar Abdullah på tisdagen sade att advokater fick mod genom åtgärder av två ministrar i PDP-BJP-regeringen i staten och frågade regeringen om åtgärder kommer att vidtas mot dem.

Nationell Konferens (NC), det största oppositionspartiet i staten, krävde också överföring av ärendet från Kathua till någon annan domstol för en fri och rättvis rättegång i bakgrunden av advokater protester.

På tisdag, J&K Polisen registrerat ett mål mot advokater som hade, på måndag, försökte skapa experiment och försök till att förebygga Brott Gren tjänstemän från inlämnandet av den chargesheet.

Samtidigt uppskattar polisens roll, Omar Abdullah sökte åtgärder mot de två BJP ministrar utan att namnge dem. Han twittrade, “Åtgärder av @JmuKmrPolice mot Kathua mob maskerad som advokater låt oss inte glömma pöbeln var modig av handlingar/ord på två BJP ministrarna i @MehboobaMufti kabinett. Vad gäller åtgärder mot dem?”

Kroppen av åtta-årig flicka från nomadiska Bakerwal community återhämtat sig från skogarna i Rassana den 17 januari, en vecka efter att hon försvann medan betande hästar i skogen.

NC generalsekreterare Ali Mohammad Sagar sade, “Chief Minister Mehbooba Mufti lovade en fri och rättvis rättegång på golvet i Huset och sade att de skyldiga kommer inte att skonas. I går, vad som hände i Kathua är en ögonöppnare. Detta fall bör överföras till någon annan domstol i J&K.”

Den Gemensamma Motstånd Ledarskap bestående av Syed Ali Geelani, Mirwaiz Umar Farooq och Muhammad Yasin Malik kallas de försök Kathua Bar Association och vissa politiska partier i Jammu som chockerande. “Det kommer att vara knappt någon plats i världen där insatser kommer att göras av ett avsnitt av människor för att skydda de skyldiga i en mindre barn är våldtäkt och mord om det är en avskyvärd baktanke är inblandade,” sade de.

Med hänvisning till exempel av December 2016 våldtäkt och mord i Delhi, de sa att alla politiska, religiösa och sociala organisationer i det civila samhället, aktivister ska gå med händer och tala med en röst för att se till stränga straff för de skyldiga och rättvisa för offer. “(Men)… alla ansträngningar görs för att skydda och rädda de skyldiga av communalising denna mänskliga frågan om rättvisa till ett litet barn”, sade de.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App