J&K CM Mehbooba Moefti voldoet aan Rajnath Singh, bespreekt Kashmir situatie

0
101

Rajnath Singh en Mehbooba Moefti gesproken over de initiatieven van het Centrum, vertegenwoordiger Dineshwar Sharma op het houden van gesprekken met een brede dwarsdoorsnede van de samenleving. (Express Foto Bestand)

Top Nieuws

  • CWG 2018 Leven, Dag 9 Live Updates: Anish Bhanwala, Tejaswini Sawant, Bajrang Punia winnen van goud; Anjum Moudgil, Pooja Dhanda bag zilver; Naman Tanwar, Divya Kakran brons

  • 65e Nationaal Film Awards aankondiging LIVE UPDATES

  • Andhra Pradesh AP Inter 1e Jaar Resultaten 2018 LIVE Updates: Verklaard, Krishna regio tops

Temidden van de laatste spurt van het geweld in Jammu en Kasjmir, Chief Minister Mehbooba Moefti op woensdag voldaan Thuis Minister Rajnath Singh en besprak met hem de veiligheidssituatie in de staat en hoe om terug te brengen de normaliteit, de ambtenaren gezegd. Tijdens de 20 minuten durende bijeenkomst van de twee leiders gesproken over de initiatieven van het Centrum, vertegenwoordiger Dineshwar Sharma op het houden van gesprekken met een brede dwarsdoorsnede van de samenleving. De chief minister heeft de minister op de geldende wet-en om de situatie en de stappen die zijn genomen om het herstel van de vrede in de Vallei. De situatie langs de grens met Pakistan, die vaak getuigen pogingen van infiltraties door militanten en grensoverschrijdende flitsen, kwam ook aan de orde, het huis ministerie ambtenaar zei.

De vergadering kwam in het kielzog van de groeiende vraag voor een CBI-probe in de gangrape in Kathua en incidenten van militante geweld en confrontaties met de veiligheidsdiensten. Zij bespraken ook hoe op het verbeteren van de ellende van de burgerbevolking, die vaak geconfronteerd met het afvuren van over de grens, en de uitvoering van de minister-president de ontwikkeling van het pakket, een andere ambtenaar zei. Er is een spurt in het geweld dat gepleegd wordt door militanten in de Kashmir Vallei.

60 incidenten van terroristische aanslagen hebben plaatsgevonden in Jammu en Kashmir van januari tot medio Maart dit jaar 15 doden beveiligingspersoneel en 17 terroristen, volgens de gegevens die aan het Parlement.

Vorige week, een officier van de Jammu en Kasjmir Politie werd zwaar gewond in een stenen bekogelen incident in Srinagar. Gisteren, de Betrokken Burgers van de Groep, waaronder de voormalige minister Yashwant Sinha en de voormalige Nationale Commissie voor Minderheden voorzitter Wajahat Habibullah, had gezegd dat het geweld in de Kashmir Vallei toont geen tekenen van afname en is, in feite, wordt opgestookt door “praat van wraak” en “ongeremd publieke verklaringen” van de verschillende actoren.

De groep, de uiting van de diepe angst over de escalatie van het geweld, zei de oplossing voor de huidige crisis ligt in de politieke dialoog. Jammu en Kasjmir Deputy Chief Minister Nirmal Singh onlangs tegen een dialoog met de separatisten die “stil blijven wanneer onschuldige mensen zijn gedood en geven een oproep tot staking als terroristen worden geëlimineerd”.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App