Chandrababu Naidu vragen PM Modi ‘ s snel, zegt Centrum een verstoring in het Parlement

0
45

Andhra Pradesh CM en een TDP chief Chandrababu Naidu (Reuters/Bestanden)

Gerelateerd Nieuws

  • Nationale versus regionale

  • India een speciale status: CM Naidu leidt cyclus rally voor oorzaak, doelen Centrum voor de vaststelling van ‘verdeel en heers’ – beleid

  • Chandrababu Naidu interview: ‘U (BJP) wilde maken me gek. Wat was uw voornemen, verborgen agenda?’

Andhra Pradesh Chief Minister N Chandrababu Naidu op woensdag ondervraagd Premier Narendra Modi ‘ s beslissing om zich aan een snel protesteren tegen de wegwassende werking van de begroting van het Parlement sessie, inhoudende het was het Centrum, dat was de oorzaak van de verstoring door het provoceren van de AIADMK over de Cauvery probleem. Verwijzend naar de dag snel om te worden waargenomen op donderdag Modi en andere BJP MPs, Naidu beweerde dat het Centrum niet als de Cauvery Bestuur vanwege de aanstaande verkiezingen in de deelstaat Karnataka.

Ze regering “uitgelokt” de AIADMK en “gezorgd” dat de Parlementsleden van de regerende partij in Tamil Nadu bestormden het goed van de Lok Sabha en daardoor was het niet mogelijk de TDP om haar vraag (voor de toekenning van een bijzondere categorie status van Andhra Pradesh), zei hij in Amaravati. “Hoe afschuwelijk… En nu is hij (Modi) zegt dat hij zich aan een protest… op zoek naar een beeld van de oppositie als het mis en hij als rechter. Is het correct? Is het gerechtvaardigd,” de Minister-president gevraagd.

Naidu, wiens partij onlangs brak de banden met de NGK, was voor een vergadering in verband met de geboorte verjaardag van sociale activist Jyotirao Phule. “Iemand van de statuur van de Minister-president moet in stand blijven door zijn woord … Hij moet zijn woord houdt. Het is niet juist om hem te provoceren mensen van verschillende staten en dan haat”, zei hij in een hard-hitting spraak.

De TDP chief vroeg me ook af wat er gebeurd is naar Modi ‘ s verkiezing-eva belofte in 2014 van het uitroeien van corruptie binnen een jaar aan de macht komen. Hij had ook beloofd dat proeven in de strafzaken tegen de politieke leiders zou worden afgesloten in een tijd-gebonden wijze en de schuldige gestraft, Naidu zei. “Maar wat is hij nu aan het doen? Wat voor soort signalen is hij door het geven van de opvang die kampen met corruptie gevallen,” vroeg hij.

Naidu beweerde dat de Modi regering had genomen Tamil Nadu politiek in zijn greep en wilde dat doen in Andhra Pradesh, ook. “Ze denken aan het winnen van zetels met de steun van een andere partij, maar hun games zal niet slagen in Andhra,” zei hij.

De TDP zou het organiseren van een “massale” openbare bijeenkomst in de tempel-stad van Tirupati op 30 April “herinner Modi van de beloften die hij maakte voor de staat precies op de dag dat het vier jaar geleden”, Naidu zei. Na het verlaten van de NDA, de TDP had bewogen een aankondiging voor een geen-vertrouwen beweging in de Lok Sabha tegen de Modi van de overheid op de speciale categorie status probleem.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App