Bellandur: NGT raps Karnataka regering, vormen paneel te inspecteren meren

0
54

De Nationale Groene Tribunaal kantoor in New Delhi. (Express Foto door Tashi Tobgyal/Bestanden)

Gerelateerd Nieuws

  • NGT, verwijst de NCR-staten om het bestand luchtkwaliteit gegevens in twee weken

  • Justitie Rahim benoemd tot waarnemend voorzitter van NGT

  • NGT kennisgeving Centrum, Uttarakhand op pleidooi te beschermen hot springs

De Nationale Groene Tribunaal (NGT) op woensdag sloeg het Karnataka regering over de actie plan op Bangalore Bellandur meer en vormden een comité tot inzage van de meren in de stad. Een bankje onder leiding van NGT waarnemend voorzitter Justitie Jawad Rahim zei het verslag voorgelegd door de regering was “onjuist en misleidend” en was beroofd van de werkelijke actie genomen op de grond.

“Dit is niet wat wij verwachten van de overheid. Het actieplan ingediend door de staat bevat onjuiste en misleidende informatie. Het verslag van de staat niet overtuigen. Er is standaard in de naleving van de orde van het comité. “We zijn hier niet alleen maar te lezen bestanden op en sluit ze. De naleving van de bestelling dient te worden gedaan, wilt u ons bellen van het Leger voor de naleving,” de bank waargenomen.

De groene paneel, die gestopt van het opleggen van een boete aan de staat en zijn organen, vormden een comité, bestaande uit senior advocaat-Raj Panjwani, een professor van het Indian Institute of Science in Bangalore, een senior wetenschapper van de Central Pollution Control Board, de commissaris van de Bruhat Bengaluru Mahanagara Palike, de secretaris van Bangalore Ontwikkeling Autoriteit en een advocaat gekozen door de senior medewerker.

Het comité zou inspecteren Agara, Bellandur en Varthur meren meren in Bangalore, india op 14 en 15 April. Het comité heeft geleid tot het indienen van een gedetailleerd rapport na het uitvoeren van de inspectie van de meren en het informeren van het tribunaal over de quantum van gemeentelijke vaste afvalstoffen gegenereerd door de appartementen en andere instanties in de omgeving van het waterlichaam.

“De commissie stelt het tribunaal over de mate van hydrophytes in de meren samen met de incidenten van vuur die hebben plaatsgevonden tot en met 10 April 2018, de conditie van de behandeling planten rond het meer, als die er is, en of de appartementen hebben verkregen van de bezetting van certificaten van autoriteit,” de bank gezegd. Hydrophytes zijn aquatische planten die groeien in of in de buurt van water en biedt dekking voor vissen en andere waterorganismen.

Het tribunaal had eerder tikte de staat voor het niet verwijderen van onkruid en macrofyten uit Bangalore Bellandur meer op regelmatige tijdstippen ondanks specifieke orders en regisseerde het indienen van maandelijkse compliance rapporten. Het tribunaal werd geregisseerd door de overheid om voldoende materieel bewijs van de ondernomen activiteiten in dit verband geplaatst en de zaak voor de hoorzitting op 11 April.

Op 29 januari, de groene panel had gericht Indian Institute of Science (IISc) in Bengaluru voor het uitvoeren van een pilot-studie op de zichtbare waterplanten. “Gezien de rol van macrofyten in de weergave van de kwaliteit van het water in de meren onder een aanvaardbaar niveau te houden, is het noodzakelijk dat de macrofyten dreiging is beëindigd voor eens en voor altijd” de NGT had gezegd.

Eerder, de groene paneel naar beneden waren gekomen zwaar op de Karnataka regering voor het niet nemen van actieve maatregelen om te voorkomen dat steeds terugkerende incidenten van de brand in de zwaar vervuilde Bellandur meer.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App