Facebook-brukere fortsatt venter på personvern-skandalen

0
97

Zuckerberg sa Facebook kom opp med 87 millioner kroner figur ved å beregne den maksimale antall venner som brukere kunne ha hatt mens Kogan app var å samle inn data.

Relaterte Nyheter

  • Vil gjøre alt for å beskytte integriteten av valget i India, sier Zuckerberg

  • Mark Zuckerberg utfordret igjen over ” brudd på tillit til brukerne

  • Facebook CEO Mark Zuckerberg til å gå tilbake for Dag 2 av Kongressens høringer

Facebook sa det ville begynne å varsle brukere mandag om deres data har blitt blåst opp i Cambridge Analytica skandale, selv om det synes å være å ta sin tid. De 87 millioner brukere som kanskje har hatt sin data som deles med Cambridge Analytica var ment å bli en detaljert melding på sine nyhetsfeeder som starter på mandag. Facebook sier mer enn 70 millioner av brukere som er berørt er i USA, selv om det er over en million hver i Filippinene, Indonesia og STORBRITANNIA

Som for 8:30 p.m. Eastern time, men det var ingen tegn til at noen brukere har ennå ikke mottatt en slik melding, eller en mer generell en Facebook sa at det ville lede til alle på sin tjeneste. Associated Press journalister rundt om i verden har vært kartlegging av brukere, hvorav ingen har rapportert se noe fra Facebook. Det synes å være noen sosiale medier rapporter, meldinger og Facebook hadde ingen umiddelbar kommentar på saken.

Reeling fra sin verste personvern krisen i historien _ påstander om at dette Trumf-tilknyttede data mining firmaet kan ha brukt syke-fått brukerdata for å prøve å påvirke valget _ Facebook er i full skade-kontroll-modus. CEO Mark Zuckerberg har erkjent at han gjorde en “stor feil” i ikke å ha en bred nok bilde av hva som Facebook ‘ s ansvar er i verden. Han er satt til å vitne før Kongressen på tirsdag og onsdag.

I forberedt kommentarer utgitt av et Hus komité, Zuckerberg sa selskapet har varslet alle brukere berørt i skandalen. Siden merknadene til onsdag morgen, og dette betyr at alle som ble rammet burde se en melding da.

Cambridge Analytica whistleblower Christopher Wylie tidligere anslått at mer enn 50 millioner mennesker ble kompromittert av en personlighet quiz som samles inn data fra brukerne og deres venner. I et intervju vist søndag på nbcs “Meet the Press,” Wylie sa den virkelige tallet kan være enda større enn 87 millioner kroner.

At Facebook-appen, som kalles “Dette er Ditt Digitale Liv,” var en personlighet quiz opprettet i 2014 med en akademisk forsker, som heter Aleksander Kogan, som betalte ca 270,000 folk til å ta det. Appen kan støvsuges opp ikke bare data om folk som tok det, men også _ takk til Facebook er løs restriksjoner _ data fra sine venner, også, inkludert detaljer som de ikke hadde til hensikt å dele offentlig.

Facebook senere begrensede data apper kan få tilgang, men det var for sent i dette tilfellet.

Zuckerberg sa Facebook kom opp med 87 millioner kroner figur ved å beregne den maksimale antall venner som brukere kunne ha hatt mens Kogan app var å samle inn data. Selskapet har ikke logger kommer tilbake så langt, sa han, så det kan ikke vite nøyaktig hvor mange mennesker kan ha blitt påvirket.

Les også | Facebook til å varsle brukere av involvering i personvern-skandalen

Cambridge Analytica sa i en uttalelse sist onsdag at den hadde data for bare 30 millioner Facebook-brukere. Facebook har også suspendert to flere apper i de siste dager, fordi de kan ha misbrukt folks data, legge til en voksende liste av bedrifter under etterforskning av sosiale medier selskapet.

Facebook sa CubeYou, som er fast forbundet med University of Cambridge, Psykometri Sentrum, vil bli suspendert etter CNBC varslet Facebook som CubeYou var å samle inn informasjon om brukerne gjennom quizer. I henhold til CNBC, CubeYou merket sine quizer “for non-profit akademisk forskning” og deretter delt bruker informasjon med markedsførere. CNBC sier CubeYou benekter misbruker data. På lørdag, Facebook sa det suspendert AggregateIQ, en Kanadisk politiske konsulentfirma, midt i media rapporterer det hadde bånd til Cambridge Analytica.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App