Facebook-användare fortfarande väntar på sekretess skandal

0
93

Zuckerberg sa Facebook kom upp med 87 miljoner figur genom att beräkna den maximala antal vänner som användare kunde ha haft medan Kogan app var att samla in data.

Relaterade Nyheter

  • Kommer göra allt för att skydda integriteten av valet i Indien, säger Zuckerberg

  • Mark Zuckerberg utmanas igen över brott mot förtroende ” med användare

  • Facebook VD Mark Zuckerberg för att återgå till Dag 2 av Kongressens utfrågningar

Facebook sagt att det skulle börja meddela användare måndag om deras uppgifter har varit sopas upp i Cambridge Analytica skandal, även om det verkar ta sin tid. De 87 miljoner användare som kan ha haft sina data delas med Cambridge Analytica var tänkt för att få en detaljerad meddelande på deras nyheter börjar på måndag. Facebook säger mer än 70 miljoner av de drabbade användare finns i USA, även om det är över en miljon vardera i Filippinerna, Indonesien och STORBRITANNIEN.

8:30 p.m. Eastern time, men det fanns inga tecken på att någon användare har ännu inte fått det att anmälan eller mer allmänt Facebook sa att det skulle direkt till alla på sin tjänst. Associated Press reportrar runt om i världen har varit att kartlägga användare, av vilka ingen har rapporterat att de sett något från Facebook. Det verkar inte finnas någon social media anmälningar, och Facebook hade ingen omedelbar kommentar till frågan.

Upprullning från sin värsta integritet krisen i historia _ påståenden om att detta Trump-anslutna data mining kan företaget har använt orättfångna användaruppgifter för att försöka påverka valet _ Facebook är i full skada-kontroll-läge. VD Mark Zuckerberg erkände att han gjort ett “stort misstag” genom att inte ta en tillräckligt bred bild av vad som Facebook: s ansvar är i världen. Han är inställd på att vittna inför Kongressen på tisdag och onsdag.

I beredd anmärkningar utgivna av ett Hus kommittén, Zuckerberg sade företaget har anmält samtliga användare som påverkas i skandalen. Sedan är kommentarerna till onsdag morgon, detta innebär att alla som var drabbade bör se ett meddelande då.

Cambridge Analytica whistleblower Christopher Wylie tidigare beräknat att mer än 50 miljoner människor var äventyras av en personlighet frågesport som samlat in uppgifter från användare och deras vänner. I en intervju sändes söndag på NBC: s “Meet the Press,” Wylie sa att det verkliga antalet kan vara ännu större än 87 miljoner.

Att Facebook-appen, som heter “det Här är Ditt Digitala Liv”, var en personlighet quiz har skapats i och med 2014 med en akademisk forskare som heter Aleksander Kogan, som betalade cirka 270 000 personer att ta det. Appen dammsugas upp inte bara uppgifter om de människor som tog det, men också _ tack vare Facebook är lös begränsningar _ uppgifter från sina vänner också, inklusive information som de inte hade tänkt att dela offentligt.

Facebook senare begränsade data appar kan komma åt, men det var för sent i detta fall.

Zuckerberg sa Facebook kom upp med 87 miljoner figur genom att beräkna den maximala antal vänner som användare kunde ha haft medan Kogan app var att samla in data. Företaget har inte loggar att gå tillbaka så långt, sade han, så det går inte att veta exakt hur många människor kan ha påverkats.

Läs också | Facebook för att meddela användare för inblandning i data integritet skandal

Cambridge Analytica sade i ett uttalande på onsdagen att det hade data för endast 30 miljoner Facebook-användare. Facebook har också avbrutits två appar i de senaste dagarna eftersom de kan ha missbrukat folkets data, lägga till en växande lista av företag som utreds av sociala medier för företag.

Facebook sa CubeYou, ett företag som förknippas med University of Cambridge Psykometri Centrum, kommer att stängas efter CNBC anmälda Facebook som CubeYou var att samla in information om användarna genom frågesporter. Enligt CNBC, CubeYou märkt sina frågesporter “för icke-vinstdrivande akademisk forskning” sedan delade med sig av användarnas information till marknadsförare. CNBC säger CubeYou förnekar att missbruka data. På lördag, Facebook sa att det suspenderade AggregateIQ, en Kanadensisk politiska konsultföretag, mitt medier rapporterar att det hade anknytning till Cambridge Analytica.

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App