CBDT te herkennen transgenders als onafhankelijke geslacht, nieuwe categorie gewijzigd in de PAN formulier

0
61

De wijziging zal nu worden weergegeven in de Vorm 49A (PAN aanvraagformulier voor Indiase burgers) en 49AA (PAN aanvraagformulier voor mensen die niet van een burger van India). (Bestand)

Gerelateerd Nieuws

  • Nieuwe fiscale hervormingen worden aangekondigd volgende week: ONS officiële

  • De overheid introduceert 3-pagina ITR, verlengt de datum van de aanvraag tot en met 31 augustus

  • Het kraken van de vorm in de fiscale hervorming

Dagen na het Centrum verzekerd had de Supreme Court aan het oplossen van de problemen van transgenders, terwijl het koppelen van hun 12-cijferige Aadhaar aantal Permanente Account Number (PAN), de Centrale Raad van bestuur van de Directe Belastingen (CBDT) op maandag uitgegeven meldingen te herkennen transgenders als Onafhankelijke geslacht.

Het aanvraagformulier voor de PAN heeft nu een nieuw vakje voor transgenders. De kennisgeving, uitgegeven op grond van de artikelen 139A en 295 van de Wet op de inkomstenbelasting, bepaalt de nieuwe aanvraagprocedure voor het verkrijgen van een PAN-nummer van een individu voor een eenvoudiger fiscaal gerelateerde transacties.

Nu, er zal een aparte kolom voor mannen, vrouwen en transgenders. Tot nu toe, alleen het mannelijke en het vrouwelijke geslacht categorieën zijn beschikbaar om te worden gekozen op de PAN aanvraagformulier. PAN is een 10-cijferig uniek alfanumeriek nummer toegekend door de it afdeling van personen en entiteiten.

“Mensen van de transgender gemeenschap werden geconfronteerd met problemen bij het verkrijgen van een PAN-kaart en dit probleem werd verder vergroot worden als Aadhaar had de derde geslacht categorie, maar niet de PAN. “Vandaar de transgenders waren niet in staat om een koppeling van hun PANNEN met hun Aadhaar door deze anomalie” een senior officiële werd geciteerd door PTI zo te zeggen.

De wijziging zal nu worden weergegeven in de Vorm 49A (PAN aanvraagformulier voor Indiase burgers) en 49AA (PAN aanvraagformulier voor mensen die niet van een burger van India). De apec-hof richtlijn kwam op een petitie van een transgender persoon die beweert dat haar pogingen om de link van haar PAN-kaart met Aadhaar in overeenstemming met de nieuwe norm was mislukt omdat de PAN card aanvraagformulier bevat een ‘derde geslacht’ kolom.

De overheid heeft nu het citeren van Aadhaar verplicht voor het indienen van aangifte inkomstenbelasting (Itr) alsmede het verkrijgen van een nieuwe PAN.

Artikel 139 AA (2) van de Wet op de inkomstenbelasting zegt dat elke persoon die de PAN als op 1 juli 2017, in aanmerking komen voor het verkrijgen van Aadhaar, moet intiem zijn Aadhaar nummer aan de belastingdienst. Volgens recente gegevens tot en met 5 Maart over 16.65 crore Pannen, van de in totaal over 33 crore, zijn verbonden met Aadhaar. De deadline voor het koppelen van deze twee is onlangs uitgebreid tot 30 juni door de CBDT.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd