Rohingya-crisis: het Supreme Court te houden definitieve hoorzitting over de deportatie van de vluchtelingen van vandaag

0
43

Kinderen op de Rohingya-vluchtelingen kamp in de wijk kalindi Kunj. (Express foto door Abhinav Saha)

Gerelateerd Nieuws

  • Hooggerechtshof keurt dekken voor ‘Nanak Shah Fakir’ release

  • Geef informatie over het gebruik van CAMPA fondsen, Supreme Court vertelt Centrum

  • SC/ST Atrocities Act: RPI(EEN) bestanden review petitie tegen de Supreme Court order

De Supreme Court op maandag is waarschijnlijk te horen een petitie in verband met uitzetting van de Rohingya-vluchtelingen die waren gevlucht voor de vervolging in Myanmar vorig jaar. Een top gerecht bank, geleid door de Chief Justice van India (CJI) Dipak Misra, hoort de zaak waarin het Centrum heeft vraagtekens bij de referenties van de indieners willen blokkeren de deportatie van de Rohingya vluchtelingen, zeggende: de genesis van de PILs dreigen het land van de demografie en destabiliseren.

Vorige maand, een bank waarvan Misra en Rechters Een M Khanwilkar en D Y Chandrachud had gericht het Centrum van het indienen van een uitgebreid verslag over de omstandigheden in de Rohingya vluchtelingen in kampen in de diverse lidstaten, en dan vooral Haryana, Rajasthan en Jammu en Kashmir. De bestelling kwam na een senior advocaat-Colin Gonsalves beweerde dat de omstandigheden in het kamp zijn onhygiënisch en “filthiest om te zeggen het minst”.

Verschijnen voor verzoeker Zaffar Ullah, Gonsalves, zei de slechte en onhygiënische omstandigheden hebben geleid tot een aantal doden van vluchtelingen die leven in deze kampen. De senior advocaat verzocht de apex rechter om het Centrum en de lidstaten om te zorgen voor betere hygiënische voorzieningen in deze kampen.

De senior advocaat verzocht de apex rechter om het Centrum en de lidstaten om te zorgen voor betere hygiënische voorzieningen in deze kampen. (Express foto door Abhinav Saha)

Eerder dit jaar, het Centrum had aangedrongen op de bovenste hof te verlaten om het probleem van het beveiligen van het land de grens over naar het college. Het verwierp ook de kosten die Border Security Force personeel maakt gebruik van “chilli en granaten” om weg te draaien Rohingya-vluchtelingen.

Reageren op een verzoekschrift dat was ingediend door twee Rohingya-vluchtelingen, die ervan beschuldigd de BSF van het gebruik van peper en granaten terug te dringen van vluchtelingen aan de grens, de verklaring zei de MHA had gezocht, een verslag van de BSF volgende dit en vond dat de lasten waren “valse, onjuiste en verre van de waarheid.” De MHA gezegd, “het is ingediend dat geen van deze apparaten worden gebruikt als vermeende of anderszins.”

In oktober vorig jaar, SC zei de Rohingya-vluchtelingen probleem was van een “grote betekenis” en de staat zou hebben om te spelen een grote rol”, terwijl het omgaan met de controversiële kwestie.

Met agency-ingangen

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd