Nirmala Sitharaman: Oppositie probeert te schilderen Modi govt anti-Dalit, het zal niet lukken; we zullen niet verdunnen SC/ST Atrocities Act

0
60

Is de Minister op de Adda op zaterdag. (Express Foto: Prashant Nadkar)

TERWIJL een “onverantwoordelijke” Oppositie probeerde te schilderen van de BJP als anti-Dalit, de Modi regering was vastbesloten ervoor te zorgen dat de SC/ST Atrocities Act is niet verdund, Minister van Defensie Nirmala Sitharaman zei op Uitdrukkelijke Adda hier op zaterdag.

“Die bevordering van die onrust willen dat de overheid gezien worden als anti-Dalit. Maar sorry, wij zijn niet geven hen de kans. We zijn met SC/STs. Voor degenen die willen om de politieke hoofdstad van een sociaal garantie gegeven door onze Grondwet, ik ben echt teleurgesteld… in plaats van te vechten voor (SC/ST) rechten, ze bouwen wantrouwen… Voor de laatste 60 jaar (de Oppositie) hebben niets gedaan voor hen,” Sitharaman zei.

Ze voegde eraan toe dat het een gerecht bevolen had, wijziging in de bepalingen van de SC/ST Act. “Deze uitspraken zijn niet van de overheid. De verdunning in de Wet zou betekenen dat een paar voordelen gegeven aan de Dalits, gewoon om hun strijd voor rechtvaardigheid een beetje vooruit zal gaan. Wij zijn geen voorstander. We zullen niet verdunnen,” de BJP leider zei.

De Express Adda is een reeks van interacties met de mens in het centrum van de verandering.

Nirmala Sitharaman zei dat geen enkele regering heeft in het verleden plaats voortdurend op test als de Modi van de overheid. (Express Foto: Prashant Nadkar)

Sitharaman zei dat geen enkele regering heeft in het verleden plaats voortdurend op test als de Modi van de overheid. “Vragen nooit stoppen. Deze regering, als er iets, te maken heeft gehad met ton en ton van vragen. Wij zijn continu op test… ‘jezelf Bewijzen in Delhi, Bihar, Assam… en nu Karnataka’.”

Ze voegde eraan toe dat, in tegenstelling tot de Oppositie, de BJP sprak nooit van het verliezen van het vertrouwen in de overheid als het was aan de andere kant. “Als corruptie vierde hoogtij, hebben we niet verliezen vertrouwen… Maar voor alles, zeggen ze, het vertrouwen is verdwenen. Op de Dalit-andolan (protest), het vertrouwen in de Modi is gegaan. Op de media, het vertrouwen is weg.”

Gevraagd over de controverse rond een recente circulaire van de I&B Ministerie als een middel om af te remmen nep nieuws, die later werd ingetrokken, en de ongemakkelijke relatie tussen de media en de overheid, Sitharaman zei: “Waarom zou de media verliezen vertrouwen met ons? Ik dacht dat je nu veel meer mogelijkheden om de vraag van de overheid… Tijdens Kapil Sabil tijd (wanneer (§66, Een van de ZE Wet werd gebracht), niemand van ons verloren het vertrouwen in de overheid. Rajiv Gandhi kreeg een bhayankar kanoon (vreselijke wet op laster), geen vertrouwen verloren was. Nu voor alles, het is of dit of ‘India bestaat niet, de volgende ochtend’.”

De eerste vrouw die houd full-time opladen van het Ministerie van Defensie, Sitharaman gezegd dat na de ‘surgical strikes’ tegen Pakistan, “We zijn klaar met het uit bij de grens. Als dat maakt de grens warm, het zij zo. We kunnen niet toestaan hen te komen en na die zij aan zij over hoe om te gaan met het… die wordt terrorisme in ons land. Dus het beleid is niet te houden het warm of koud is, is het meer om ervoor te zorgen dat het actuele, relevante op de grond, in plaats van ze in te komen en bepalen de regels van het spel.”

“In tegenstelling tot de Oppositie, de BJP sprak nooit van het verliezen van het vertrouwen in de overheid als het was aan de andere kant,” Sitharaman zei. (Express Foto: Prashant Nadkar)

Op een vraag op hoe 68 procent van de uitrusting van de strijdkrachten werd beschouwd als gedateerd, de Minister van Defensie zei: “Er is een snelle verwijdering van oude en vintage en (die van) moderne. Dat gebeurt tegelijkertijd. In de verplichte vijf jaar proberen we snel te veranderen, moderniseren, te brengen in capaciteiten.”

Ze nam een opgraving op de UPA defence procurement beleid, toe te voegen dat de NDA de overheid wilde een correcte, transparante en zet alles op de plaat. “Een ieder neemt zes-zes maanden voordat u met de volgende stap. Er is dus altijd een gevoel van we zijn niet up-to-date… De israëli ‘ s hebben wel iets, de Russen hebben iets anders… Wij zijn altijd inhalen, want we hebben onszelf een dergelijke waterdicht inkoopproces.”

Sitharaman toegevoegd dat de NDA regering had genomen van twee jaar om de procedures te vereenvoudigen en in 2016, een nieuw beleid inzake overheidsopdrachten. Sinds dan, zei ze, procurement was gegaan tot snel. “Er is niet een zaak aanhangig bij de verdediging overname van de raad, en alle drie krachten hebben reprioritised hun eisen.”

Op deze vragen van de overheid defensiebeleid gebaseerd op een parlementaire comité verslag, Sitharaman zei: “hetzelfde rapport zal u vertellen dat de Vice-Leiders hebben allemaal de nodige bevoegdheden. Ze zijn de aanschaf van de munitie nodig, noodbevoegdheden zijn met hen, voldoende geld heeft gegeven aan hen. De financiële spier aan hen gegeven is verbeterd. Voor deze Budget, de IAF bijvoorbeeld niet zou hebben bereikt 105 procent van gebruik van de middelen, het Leger heeft ongeveer 98 procent, en ook de Marine had gebruikt al haar middelen veel voor het Budget… Als de GoI uitgaven is genomen op rekening en gebruikt als basis, we krijgen met 16,6 procent van de totale uitgaven van de GoI als het budget voor defensie, ‘ zei ze.

De eerste vrouw die houd full-time opladen van het Ministerie van Defensie, Sitharaman gezegd dat na de ‘surgical strikes’ tegen Pakistan, “We zijn klaar met het uit bij de grens.” (Express Foto: Prashant Nadkar)

Op de Doklam stand-off, zei ze dat de post “onthechting”, “op 28 augustus 2017”, “Ieder van ons heeft verplaatst. Zij naar het noorden en wij naar het zuiden. Wat doen ze verder naar het noorden is wat veel van de dekking. Post die, als ze verhuizen… we hebben om een horloge te houden, alert zijn.”

Op AFSPA, Sitharaman zei dat haar ministerie de standpunten weerspiegelen de regering.

De minister sprak ook over haar strijd als een buitenstaander naar Delhi en een vrouw. “Vroeger slechts één stel kleren, een tas vol kleren en een stel vrienden… Er was een tijd dat ik was een beetje huiverig… Maar dan moet je zo veel gedrenkt in wat je wilt doen, zet je gewoon met welke faciliteiten beschikbaar zijn.”

Op de Adda, Sitharaman was in gesprek met Express Nationale Advies-Editor Vandita Mishra. De gasten op het evenement in het verleden hebben onder meer de Dalai Lama, de nobelprijswinnaar Amartya Sen, minister Nitin Gadkari, filmmaker Karan Johar, en oncoloog en auteur Siddhartha Mukherjee.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App