Münster: Duitsland wil motief na van crasht in publiek

0
62

De politie busjes staan in het centrum van Münster, Duitsland, zaterdag, 7 April 2018. Het duitse persbureau dpa zegt een aantal mensen dat is omgekomen na auto-ongevallen in menigte in de stad Münster. (dpa via AP)

Top Nieuws

  • CWG 2018 Leven, Dag 6 Live Updates: Heena Sidhu wint gouden medaille; India kwalificeren voor de halve finale hockey; Amit Phangal, Naman Tanwar verzekerd van medailles

  • Unnao: Beschuldigd BJP MLA Kuldeep Sengar broer gearresteerd in verband met de dood van slachtoffer van verkrachting ‘ s vader

  • Bharat Bandh LIVE Updates: Verschillende gewonden in Bihar tot botsingen, internet geschorst TOT de Saharanpur

Een busje botste mensen drinken buiten een populaire bar in de duitse stad Münster, het doden van twee mensen en het verwonden van 20 anderen voor de bestuurder van het voertuig geschoten en gedood binnen, aldus de politie. Een top duitse security functionaris zei dat er geen indicatie was van een Islamitische extremistische motief maar de ambtenaren waren het onderzoeken van alle mogelijkheden van gisteren in de dodelijke crash die plaatsvond op 3:27 uur op een warme dag in het voorjaar.

Getuigen zeiden mensen renden weg, schreeuwend van de stad na de crash. De politie snel een grote afgezet-off gebied voor hun onderzoek en ambulances met spoed naar de site.

Zes van de 20 gewonden waren in ernstige toestand, volgens de woordvoerder van de politie Andreas Bode. Herbert Reul, de minister van binnenlandse zaken van noordrijn-Westfalen staat, waar Münster ligt, zei de bestuurder van de grijze busje was een duitser.

Hij benadrukt dat het onderzoek nog in een vroeg stadium, maar zei: “op het moment, niets spreekt voor dat er een Islamitische achtergrond.” “We hebben te wachten, en onderzoeken we in alle richtingen,” Reul zei, toevoegend dat het duidelijk was geen toeval.

Brandweerlieden lopen in het centrum van Münster, Duitsland, zaterdag, 7 April 2018. Het duitse persbureau dpa zegt een aantal mensen werden gedood na auto-ongevallen in menigte in de stad Münster. (dpa via AP)

Reul zei dat twee mensen werden gedood in de crash en de chauffeur werd gedood — lager is dan de eerdere politie tol van drie dode plus de bestuurder.

Woordvoerder van de politie Peter Nuessmeyer zei tegen De Associated Press dat hij niet kon bevestigen duitse media berichten dat de dader naar verluidt had psychische problemen.

Bode vertelde verslaggevers dat de politie de controle getuige meldt dat andere daders zouden zijn gevlucht uit het busje op de scène. Uren later, politie woordvoerster Vanessa Arlt zei: “we hebben niets gevonden (de verslagen) maar we zijn nog steeds aan het onderzoeken in alle richtingen en niet exclusief iets.”

De politie twitterde dat de bewoners moet “voorkomen dat het gebied in de buurt van de Kiepenkerl pub” in het historische centrum waar een grootschalige politie-operatie aan de gang was.

De politie zei ook dat ze een verdacht voorwerp in het busje dat ze te onderzoeken om te zien of het gevaarlijk was. Ze zei tegen het duitse persbureau dpa dat was de reden waarom de autoriteiten afgezet zo ‘ n groot gebied.

De Sueddeutsche Zeitung zei de verdachte appartement werd doorzocht zaterdagavond voor mogelijke explosieven.

De Münster Universitair Ziekenhuis stak een dringende oproep voor burgers om bloed te geven — en dus veel mensen met spoed naar de lange lijnen van de donoren gevormd. Jan Schoessler, die was een van degenen die in lijn, zei tientallen mensen stonden te wachten kort na de deuren geopend om 7 uur

De universiteit geannuleerd, wordt de oproep na slechts een uur en bedankte iedereen op Twitter “voor uw overweldigende steun.”

Een verklaring van het Witte Huis op de secretaris zei dat President Donald Trump heeft voorlichting gekregen over het voertuig vallen. “Terwijl de duitse autoriteiten hebben nog niet aangekondigd een motief voor deze laffe aanval op onschuldige mensen, we veroordelen, ongeacht, en pandrecht alle steun van de Overheid van de Verenigde Staten die Duitsland nodig heeft,” aldus de verklaring.

Brandweerlieden staan in het centrum van Münster, Duitsland, zaterdag, AGermany, Münster, Münster city, Duitsland auto-ongeluk, duitsland mensen doden, munster, Duitsland nieuws, Duitsland terrorisme, terrorisme, Muenster, nieuws, duitsland politie, Duitsland aanval, pril 7, 2018. Het duitse persbureau dpa zegt een aantal mensen werden gedood na auto-ongevallen in menigte in de stad Münster. (dpa via AP)

Münster, een grote stad heeft ongeveer 300.000 inwoners en een aantrekkelijke middeleeuwse centrum van de stad, die werd herbouwd na de tweede Wereldoorlog. TV-beelden toonden een smalle straat afgesloten zaterdag met rood-en-witte politie tape. Tientallen ambulances in de buurt van het afgezet-off gebied en helikopters overvliegen.

De Kiepenkerl is niet alleen één van de bekendste traditionele pubs, maar ook het embleem van de stad, met een afbeelding van een handelsreiziger met een lange pijp in zijn mond en een grote rugzak op zijn rug.

Ugur Hur werkte in een café in de buurt in het centrum van Münster bij de crash plaatsvond. “En ik hoorde een luide knal, schreeuwen. En de politie kwam en iedereen was gestuurd,” zei hij. “Veel mensen waren weg te lopen schreeuwen.”

Lino Baldi, die eigenaar is van een italiaans restaurant in de buurt van de plaats van de crash, vertelde Sky TG24 dat het centrum van de stad was vol met mensen die genieten van een wekelijkse markt op zaterdag en in de zomer-achtige temperaturen, die was opgelopen tot 25 graden Celsius uit slechts 12 graden een dag eerder.

Ambulances staan in het centrum van Münster, Duitsland, zaterdag, 7 April 2018. Het duitse persbureau dpa zegt een aantal mensen dat is omgekomen na auto-ongevallen in menigte in de stad Münster. (dpa via AP)

De duitse Bondskanselier Angela Merkel zei dat ze “diep geschokt door de verschrikkelijke gebeurtenissen in Münster.”

“Alles wat denkbaar is gedaan om te onderzoeken van de misdaad en de slachtoffers en hun familie,” zei Merkel in een verklaring. “Mijn dank gaat uit naar alle hulpverleners op de plaats.”

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App