Gem: Ny klass av antibiotika för att bekämpa antibiotikaresistens

0
50

Kallas odilorhabdins, eller ODLs, den antibiotika som produceras av symbiotiska bakterier. (Representativa)

Forskare på University of Illinois at Chicago och Nosopharm, ett bioteknikföretag i Frankrike, är en del av ett team som rapporterar om upptäckten av en ny klass av antibiotika. Först identifieras av Nosopharm, den är unik och lovande på två fronter: en okonventionell källa och dess olika sätt att döda bakterier, både av den som föreslår det sammansatta kan vara effektivt vid behandling av resistenta eller svåra att behandla infektioner.

Kallas odilorhabdins, eller ODLs, den antibiotika som produceras av symbiotiska bakterier som finns i jordlevande nematoder maskar att kolonisera insekter för mat. De bakterier som hjälper till att döda insekter, och utsöndrar antibiotika för att hålla konkurrerande bakterier borta.

Den Nosopharm team skärmad 80 odlade stammar av bakterier för antimikrobiell aktivitet. De isolerade den aktiva föreningar, studerade deras kemiska strukturer och konstruerad mer potent derivat. Studien har publicerats i tidskriften Molecular Cell.

Medan många antibiotika kan långsam tillväxt av bakterier, antibiotika som faktiskt kan döda bakterier, som kallas bakteriedödande antibiotika, är sällsynta.

UIC: s Alexander Mankin och Jurij Polikanov finns ODLs agera på ribosomen — molekylär maskin som gör att proteiner i celler som behövs för att funktionen av bakterier. “Som många kliniskt användbara antibiotika, ODLs arbete med inriktning på ribosomen,” sade Polikanov, “men ODLs är unika eftersom de binder till en plats på ribosomen som aldrig har använts av andra kända antibiotika.”

När bundna till ribosomen, antibiotika stör dess förmåga att tolka och översätta den genetiska koden. “När ODLs introduceras till den bakteriella cellerna, de påverkar läsning av ribosomen och orsaka ribosomen för att göra misstag när det skapar nya proteiner,” sade Mankin. “Detta miscoding korrumperar cell med felaktiga proteiner och orsakar bakteriell cellen att dö.”

Medan många antibiotika kan långsam tillväxt av bakterier, antibiotika som faktiskt kan döda bakterier, som kallas bakteriedödande antibiotika, är sällsynta. I Frankrike, Nosopharm forskarna testade distansundervisning samt användning av substanser mot bakteriella patogener, däribland många kända för att utveckla resistens. “Vi fann att distansundervisning samt användning av föreningar botas möss som infekterats med flera sjukdomsframkallande bakterier och visat aktivitet mot både gramnegativa och grampositiva patogener, bland annat antibiotikum-resistenta Enterobacteriacae,” sade co-motsvarande författare Maxime Gualtieri,
grundare och chief scientific officer Nosopharm.

Redigerat från University of Illinois at Chicago pressmeddelande

För alla de senaste Förklarade Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App