Jeg&B departementet trekker retningslinjer for å regulere falske nyheter, Congress gjelder vedtaket en seier for demokratiet, media

0
111

Union jeg&B Statsråd Smriti Irani sa Pressen Council of India og Nyheter Kringkastere Association, som ikke er “regulert/drives” av regjeringen, vil avgjøre om nyheter, er falske eller ikke. (Express Photo/Prem Nath Pandey/Fil)

En dag etter At jeg&B Departementet sendte ut et rundskriv om at godkjenning av en journalist, som er funnet å ha “skapt og/eller dyrket” falske nyheter, vil bli suspendert permanent eller avlyst, statsministerens Kontor tirsdag beordret sin tilbaketrekning. Den PMO, det er lært, regissert at saken tas opp i Pressen Råd på India.

Tegning omfattende kritikk fra journalister og til og med noen Motstand medlemmer på tirsdag, jeg&B Statsråd Smriti Irani invitert forslag fra journalister og organisasjoner på kampene “trusselen” falske news'”. Ta til Twitter, sa hun, “.@MIB_India er mer enn villige til å engasjere seg med journalist organ eller organisasjon/s ønsker å gi forslag slik at vi sammen kan bekjempe trusselen fra ‘falske nyheter og opprettholde etisk journalistikk. Interesserte journalister og/eller organisasjoner kan føle seg fri til å møte meg på @MIB_India.”

Les | I navn av falske nyheter, Statlige rammer regler for å svarteliste journalister

Redaktørene Guild of India sterkt fordømt “vilkårlig” måle tilsiktet av jeg&B Departementet å regulere falske nyheter. Det sa departementets vedtak var ment å “browbeat og binde munnen til på trykk.”

“Ved å varsle at jeg & B Departementet vil ta initiativ til slike forhandlinger, Regjeringen ble arrogating for seg selv i rollen som politi media. Det ville ha åpnet døren for fjollete klager å trakassere journalister og organisasjoner til å falle på plass,” Redaktørene Guild sa.

LESE – | PM Modi ønsker retningslinje tilsatt; Smriti Irani sier mer enn villige til å engasjere seg med Trykk

Her er reaksjoner på det jeg&B departementets bestilling på falske nyheter

 1. 5:23PM
  03 Apr, 18
  Redaktører Guild fordømmer ‘draconian’ falske nyheter retningslinjene omhandlet i jeg&B Departementet

  Redaktørene Guild of India sterkt fordømt “vilkårlig” og “draconian” måle tilsiktet av jeg&B Departementet å regulere falske nyheter. Det sa departementets vedtak var ment å “browbeat og binde munnen til på trykk.”

  “Ved å varsle at jeg&B Departementet vil ta initiativ til slike forhandlinger, Regjeringen ble arrogating for seg selv i rollen som en Nanny State. Det ville ha åpnet døren for fjollete klager å trakassere journalister og organisasjoner til å falle på plass,” Redaktørene Guild sa.

  Guild også erkjent intervensjon av Prime Minister ‘ s Office til å trekke jeg&B departementets melding, men la til at det fortsatt dypt forstyrret at tro fortsetter å være reposed på Trykk Council of India for å levere rettferdighet på slike spørsmål.

 2. 3:13PM
  03 Apr, 18
  Falske nyheter for uttak for en seier for demokratiet, media: Kongressen

  Senior Kongressen leder Radhakrishna Vikhe Patil sa at Sentrum er uttak av en pressemelding på ” falske nyheter innen 24 timer for utstedelse det var en seier for demokrati og media. Han hevdet at gjennom pressemeldingen på falske nyheter, jeg&B Departementet hadde forsøkt å få restriksjoner på medienes uavhengighet.

  “Regjeringen hadde for å trekke det (pressemelding) innen 24 timer og dette er en stor seier for demokrati og media. Jeg gratulerer alle journalister som unitedly imot meg,” sa Vikhe Patil, Leder av Opposisjonen i Maharashtra Lovgivende Forsamling.

 3. 2:58PM
  03 Apr, 18

  Snakker til Hindustan Times mandag kveld etter at bestillingen ble offentliggjort, Anant Goenka, administrerende direktør i the Indian Express-Konsernet, sa: “for det Første, flertallet av falske nyheter stammer fra anonyme nettsteder, og mange av dem er anklaget for å ha tvilsom relasjoner med ulike politiske partier over hele spekteret, både i India og over hele verden. Siden dette trekk ved regjeringen ignorerer den digitale plattformen, det er ikke til å komme i nærheten av å løse problemet med falske nyheter. Faktisk er veksten av journalistikk-første nyheter merker som Uttrykkelig er vitnesbyrd til etterspørselen av troverdig innhold. For det andre, en ser mot OSS vil vise deg akkurat hvor vanskelig det kan være å være dommer over hva som kan være en journalist er uskyldige feil og en intensjon om å spre faktisk falsk informasjon. Historien har vist oss at uansett hva en feil, regjeringer hvor som helst i verden bør ikke være involvert i å avgjøre straffen for fri presse.”

 4. 2:05PM
  03 Apr, 18

  I mellomtiden, Se hvem som er busting falske nyheter for 13 Statsråder — et nettsted med en Eksamen Krigere link. Minst 13 Union Statsråder, inkludert Smriti Irani, i løpet av de siste to dagene, har twitret en link til et nettsted, www.thetruepicture.in, som hevder å ha tatt “fire store falske nyheter.” Syv av ministrene lagt til den samme kommentaren: “Heve stemmen mot den falske nyheten.” Les mer her.

 5. 1:42PM
  03 Apr, 18

  Mange journalister har reagert på det jeg&B departementets bestilling. Mens Shekhar Gupta, redaktør av Print kalte det en “fantastisk angrep på mainstream media”, Vineet Jain differensiert mellom falske nyheter — “‘nyheter’ som er blitt opprettet med BEVISST kunnskap at det er ikke sant” — og unøyaktig rapportering, som kan korrigeres.

 6. 1:35PM
  03 Apr, 18

  Mandag bestillingen har blitt rapportert av internasjonal presse. Siterer den Indiske regjeringens “forakt” for media, BRITISKE Financial Times sier det Indiske medier opererer under “tunge begrensninger”.

  Det skriver: “Mens India touts seg selv som verdens største demokrati, media opererer under tunge begrensninger. Den siste World Press Freedom Index — utgitt av media advocacy gruppe Reportere Uten Grenser — rangert India 136 ut av 180, ned tre stedene fra forrige år.”

  “Siden han kom til makten i 2014, Mr Modi regjeringen gjort liten hemmelighet av sin forakt for mainstream-media, gjør innsats for å omgå det med behendig bruk av alternative kanaler,” det gjør. Rapporter har dukket opp i andre avisene, blant annet Washington Post.

 7. 1:01PM
  03 Apr, 18
  Togadia fordømmer “udemokratiske” flytte

  Å reagere på det jeg&B departementets bestilling, VHP leder Pravin Togadia fordømmer “udemokratiske” flytte. “Dette er ingenting, men svart Beredskap. Media er den fjerde pilaren i et demokrati. Begrense sine stemmer i noen navn er farlig å citizen ‘s rights”.

  Han legger til: “Dette er farlig tendens av herskerne og vi frykter at det kan også manifestere seg i andre områder av vanlige folks liv eller for de som taler på vegne av folket. Vi appellerer til alle opptatt av ikke å ta med i en slik draconian regler.”

 8. 12:58PM
  03 Apr, 18
  PMO leder uttak av ordre

  Det er lært at PMO har regissert at pressen utgitt utgitt på mandag av det jeg&B Departementet, tas ut og at saken tas opp i Pressen Råd på India.

 9. 12:38PM
  03 Apr, 18
  Irani inviterer forslag for å bekjempe falske nyheter

  I&M Statsråd Smriti Irani sier Departementet er mer enn villige til å engasjere seg med journalister og organisasjoner for å bekjempe falske nyheter. “Interesserte journalister og/eller organisasjoner kan føle seg fri til å møte meg,” hun tweets.

 10. 12:35PM
  03 Apr, 18

  Medlemmer av Opposisjonen har reagert til ordre. CPI(M)’s Sitaram Yechury twitret tidligere i dag, “Vi kjempet for pressefriheten i Nødstilfelle, så mot Ærekrenkelse Bill. Vi fordømmer denne duplicitous flytte til Modi govt der i klær av Falske Nyheter, det vil angripe alle nyhetene finner det ubehagelig. Vi står for, og er forpliktet til en fri og uavhengig presse.”

  I vest-Bengal, Chief Minister Mamata Banerjee, tar på Twitter så godt, sa, “PIB runde på #FakeNews kontroll er en frekke forsøk på å dempe trykk på frihet, et sikkert tegn på at det Govt har mistet sin måte. Vi krever umiddelbar tilbaketrekning av en slik draconian flytte. Og hva med #FakeNews spres av et politisk parti på en jevnlig basis ?”

 11. 12:30PM
  03 Apr, 18

  Jeg&B Departementet har endret retningslinjene for journalistenes akkreditering, sier at hvis en journalist er funnet å ha “skapt og/eller dyrket” falske nyheter, hans eller hennes akkreditering vil bli suspendert permanent eller kansellert. Flyttingen har ført til utbredt fordømmelse. Vi sporer de siste nyhetene her.

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd