Voormalige Bangladesh UUR Khaleda Zia krijgt vier maanden van de borgtocht in geval graft

0
57

Voormalige Bangladesh Premier Khaleda Zia.

Gerelateerd Nieuws

  • Nepal vliegtuig crash: dodental stijgt tot 51, Bangladesh experts bundelen sonde

  • Nepal vliegtuig crash: Geluk om te leven, zegt een overlevende

  • Nepal vliegtuig crash: Al uw vragen beantwoord

Bangladesh ex-premier en oppositie BNP chief Khaleda Zia op maandag kreeg een tijdelijke opluchting na een top rechter verleende haar een vier maand borg in een corruptie-zaak, een maand nadat hij veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Zia, 72, werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf op 8 februari in verband met de verduistering van 21 miljoen taka (ongeveer 250.000 USD) in buitenlandse donaties bedoeld voor de Zia Weeshuis Vertrouwen, vernoemd naar haar overleden echtgenoot Ziaur Rahman, een militaire heerser-draaide-politicus.

Het High Court in Dhaka vandaag verleende haar vier maanden in voorlopige vrijlating op borgtocht. “De bank verleende haar borgtocht voor vier maanden en tegelijk besteld autoriteiten voor te bereiden argumenten op haar beroep tegen de veroordeling en gevangenisstraf,” een rechterlijk ambtenaar zei.

De bank van Justitie M Enayetur Rahim en Justitie beschouwingen van shahidul Karim zei dat het beschouwd Zia de leeftijd factor als één van de redenen voor de toekenning van de borgtocht, zei de ambtenaar. Rechterlijke ambtenaren zeiden dat de borgtocht werd verleend na inzage van de documenten ontvangen van de rechtbank.

De bank bleef echter de boete van Taka 2.10 crore sloeg op Zia.

De februari-8 vonnis tegen Zia schudde het land politieke scenario vooruit van dit jaar is de algemene verkiezingen. De BNP heeft beweerd dat de gevallen zijn politiek gemotiveerd houden van zijn partij chief van de nationale verkiezingen. Wet Minister Anisul Huq vertelde newsmen dat de High Court order vandaag bleek de overheid had geen inmenging in de zaak.

De corruptie-zaak is een van de tientallen wachtende tegen Zia, die is een rivaal van Premier Sheikh Hasina voor decennia. De aanklachten tegen haar had al geleid tot haar boycotten polls in 2014, die leidde tot wijdverspreide protesten tegen de tijd.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App