Van Nashik naar Mumbai: de 40.000 boeren, 180 km maart, en een wens-lijst

0
65

De boeren, die begonnen hun protest maart van Nashik op 6 Maart bereikt Thane op zaterdag avond. (Express photo/Janak Rathod)

Meer dan 40.000 boeren kwamen samen in Mumbai Azad Maidan vroege maandag morgen, met als hoogtepunt hun zes dagen in de lange mars die begon vanaf de CBS Chowk in Nashik.

De lange mars verplaatst zich van de Mulund naar Mumbai voor het bereiken van KJ Somaiya Grond in Sion op maandag. (Express Photo/Deepak Joshi)

De boeren, die marcheerden met blaren op hun voeten in de brandende zon, besloten om te lopen de laatste etappe van de 180 km maart ‘ s nachts, het citeren van de moeilijkheden voor de office-gangers en studenten te verschijnen voor de raad van bestuur de examens van vandaag. Volg LIVE updates van de in maart hier.

De boeren in de Azad Maidan in Mumbai op maandag. Zij bereikten de plek om 5 uur na marcheren rechte voor vier uur om te voorkomen dat ongemak studenten en office-gangers in het financiële kapitaal. (Express Photo/Vignesh Krishnamoorthy)

Georganiseerd door de CPI(M)-verbonden Akhil Bharatiya Kisan Sabha (ABKS), de boeren van Nashik, Thane en Palghar zijn samen gekomen om te vragen om een lening ontheffing vrij van alle omstandigheden, de uitvoering van de Forest Rights Act, vaste lonende prijzen voor agri-producten, en de implementatie van de aanbevelingen van de Swaminathan Commissie.

Drankjes worden uitgekeerd aan de boeren in Azad Maidan. (Express Photo/Vignesh Krishnamoorthy)

Lees | Deze boeren vertellen waarom ze protesteren in Mumbai vandaag

Bij het krieken van de dag, de boeren bereikt Azad Maidan in Mumbai. (Express Photo/Vignesh Krishnamoorthy)

De boeren bereikt Thane tol naka zaterdag, na een nacht halt toe te roepen, trokken in de richting van Sion op zondag. Na de rust al bijna drie uur op de KJ Somaiya Grond, ze vertrokken naar Mumbai Azad Maidan om 1 uur.

De boeren in Azad Maidan op maandag ochtend. (Express Photo/Vignesh Krishnamoorthy)

Chief Minister Devendra Fadnavis heeft uitgenodigd een delegatie van boer leiders voor een gesprek op maandag middag. Ze zijn gepland om te voldoen aan de CM op 2 uur. Echter, de bronnen van de politie zei dat de demonstranten niet zou worden toegestaan maart tot Vidhan Bhavan.

De landbouwers zijn veeleisende onvoorwaardelijke lening ontheffing en de uitvoering van de Swaminathan aanbevelingen van de Commissie. (Express Photo/Vignesh Krishnamoorthy)

“Een delegatie zou worden toegestaan om te voldoen aan de Chief Minister, maar we mogen niet toestaan dat ze van maart tot Vidhan Bhavan. Terwijl wij van mening dat het aantal demonstranten zouden groeien op maandag,” een IPS-officier zei.

Boeren, marcheren van Mulund naar Mumbai, het gebruik van zonnepanelen voor het opladen van hun mobiele telefoons. (Express photo/Deepak Joshi)

De civic lichaam samen met de Mumbai Politie is voorzien van vier water tankers en vijftig mobiele toiletten voor de boeren in Azad Maidan.

Boeren spelen tribal liedjes tijdens de 180 km lopen. (Express photo/Deepak Joshi)

De boeren, van wie velen komen uit tribal-gedomineerd talukas, gespeeld tribal nummers op de luidsprekers om de geesten op. Veel boeren hebben opgelopen verwondingen op de weg.

“Ik heb mijn hele leven werkzaam in andere velden. Nu, ik wil dat het land over te dragen in onze namen, zodat mijn kleinkinderen zijn in staat om een opleiding te krijgen en hebben een beter leven,” zei Radhabai, een lid van de Kisan Sabha. (Express photo/Deepak Joshi)

Politieke partijen, zoals het Congres, MNS, Shiv Sena en AAP hebben een uitgebreide ondersteuning voor het protest.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd