Uttarakhand: FIR tegen BJP leider voor het dorsen, de Dalit-vrouwen, waardoor casteist opmerkingen

0
69

Rudrapur MLA Rajkumar Thukral is geboekt overeenkomstig de artikelen 323 en 504 van IPC en Geplande Kasten en Stammen (Prevention of Atrocities Act (Rajkumar Thukral/Facebook)

Een FIR werd geregistreerd tegen BJP MLA van Rudrapur stoel, Rajkumar Thukral, voor naar verluidt het dorsen en het misbruiken van drie Dalit-vrouwen buiten zijn woonplaats te hebben op zaterdag.

Volgens de klacht, het incident vond plaats op 9 Maart bij Thukral wel een “Panchayat” in zijn residentie in Rudrapur, in Uttarakhand is Udham Singh Nagar district, om het uitzoeken van een probleem tussen twee families. Een minderjarige jongen uit een familie had naar verluidt verdween met een minderjarig meisje uit de andere familie.

Een FIR werd ingediend in Rudrapur politiebureau na de kleine jongen de vader van Ram Kishore beweerde dat Thukral misbruikt en geselden hem, zijn vrouw Mala en dochters Pooja en Sonam. Een video laat zien Thukral in elkaar slaan en misbruik van de vrouwen is gegaan virale op sociale media.

De SPAR was ingeschreven krachtens de artikelen 323 (vrijwillig veroorzaken van pijn), 504 (opzettelijk beledigen) van het Indische Wetboek van Strafrecht (IPC), en de Geplande Kasten en de Geplande Stammen (Prevention of Atrocities Act).

Udham Singh Nagar district Senior-Inspecteur van Politie Sadanand Datum zei: “De politie heeft niet geconcludeerd nog niets. We zijn momenteel in het proces van het verzamelen en controleren van het bewijs in de zaak.”

Praten met de media, Thukral, voor wie dit is het tweede opeenvolgende termijn als de Rudrapur BJP MLA, zei: “Na een kleine jongen verdween met een minderjarig meisje, de twee families een bezoek aan mijn huis (op 9 Maart) om het uitzoeken van de zaak. Tijdens de vergadering, de twee families begonnen te vechten met elkaar. Ik had om binnen te dringen om de situatie onder controle, en dat is wat kan worden gezien in de video.”

Op zondag, de BJP wordt een kennisgeving aan de MLA over de controverse. Het spreken van De Indian Express, Uttarakhand BJP president Ajay Bhatt zei: “De partij (BJP) heeft gediend een kennisgeving aan Rajkumar Thukral over het probleem waar hij heeft gekregen van 10 dagen om te reageren op de aantijgingen van het slaan van de Dalit-vrouwen. In de aankondiging, hebben wij duidelijk gezegd dat een MLA moet voorzichtig zijn met zijn gedrag. Afhankelijk van de politie en bevindingen van de MLA ‘ s antwoord op de ingebrekestelling, zal de partij passende maatregelen nemen.”

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd