Tripartiete commissie te bespreken fabriek sluiting normen

0
67

De commissie zal worden geleid door de Minister van de Arbeid Sambhaji Patil-Nilangekar en vijf vertegenwoordigers van vakbonden en bedrijven. (Express Photo/Dilip Kagda/Bestand)

De Maharashtra regering heeft gevormd een tripartiete commissie te bespreken suggesties en klachten over zijn voorstel om het gemak normen voor de fabriek eigenaren willen sluiten hun eenheden. De beweging komt maanden nadat de overheid de aankondiging over het voorstel geactiveerd tegenstand van de vakbonden over de partijlijnen.

Het comité, dat zal worden geleid door de Minister van de Arbeid Sambhaji Patil-Nilangekar, vijf vertegenwoordigers van vakbonden en bedrijven, arbeid ambtenaren gezegd. Het comité heeft tot het indienen van een verslag in drie maanden, een ambtenaar zei.

“De arbeid afdeling heeft een aantal suggesties en klachten van vakbonden en vertegenwoordigers van de directies van bedrijven over de voorgestelde wijzigingen voor de versoepeling van de normen voor de sluiting van de fabriek volgens de Industriële Geschillen Wet, 1947. Dus, een comité gevormd om de vraagstukken die in deze klachten en voor het houden van vergaderingen met de belanghebbenden,” zei de ambtenaar.

De officiële toegevoegd dat de arbeids-commissaris belast met de taak van de voordracht van vijf leden van de erkende vakbonden en vijf leden van haar directie aan het comité.

Onder de Industriële Geschillen Wet, een eenheid met een personeelsbestand van 100 of meer personen te zoeken regering toestemming voor het kunnen afsluiten. Vorig jaar, de Maharashtra departement arbeid had voorgesteld om dat aantal te verhogen naar 300 — wat impliceert dat de fabrieken met 299 of minder werknemers kan sluiten zonder de noodzaak dat de overheid toestemming. In januari, vakbonden aangesloten bij de Communistische Partij van India (Marxistisch), het Congres, de RSS en de Shiv Sena gehouden een state-bijeenkomst en een resolutie aangenomen, eist dat de overheid moeten fabrieken met zelfs 50 medewerkers aan om haar toestemming voor de sluiting. Vakbonden had ook beweerd dat ten minste 70 procent van de arbeiders zijn tewerkgesteld als contractueel personeel, dat hun rechten niet beschermd en ze zijn verstoken van de vele voordelen.

Bronnen zei dat de regering van plan is de invoering van een bepaling in de wet om ervoor te zorgen dat dergelijke arbeiders rechten worden beschermd. Het probleem van de contractarbeiders is ook onderzocht om te zien of ze kunnen worden beschouwd als in lijn met de permanente arbeiders op het moment van de fabrieken de sluiting, de bronnen gezegd.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App