Trepartskommisjonen for å diskutere fabrikken nedleggelse normer

0
67

Komiteen vil bli ledet av Arbeids Minister Sambhaji Patil-Nilangekar og har fem representanter fra fagforeninger og bedrifter. (Express Photo/Dilip Kagda/Fil)

Den Maharashtra regjeringen har etablert en tredelt komité for å diskutere forslag og klager om sitt forslag til enkle normer for fabrikken eiere som søker å lukke sine enheter. Flyttingen gjelder måneder etter statens kunngjøring om forslaget utløste motstand fra fagforeninger på tvers av partigrenser.

Komiteen, som vil bli ledet av Arbeids Minister Sambhaji Patil-Nilangekar, vil ha fem representanter fra fagforeninger og bedrifter, arbeidskraft tjenestemenn sa. Komiteen har til å sende inn en rapport i tre måneder, en offisiell sa.

“Arbeids-avdelingen har mottatt flere forslag og klager fra fagforeninger og representanter for bedrifter og ledelsens om de foreslåtte endringene for lettelser normer for fabrikken nedleggelse som per den Industrielle Konflikter Handle, 1947. Så, en komité som har blitt dannet for å løse problemstillingene i disse klager og for å holde møter med interessenter,” sa den offisielle.

Den offisielle lagt til at arbeids-kommissær har blitt betrodd med jobben med å nominere fem medlemmer av anerkjent fagforeninger og fem medlemmer fra selskapet og ledelsens til komiteen.

Under den Industrielle Konflikter Handling, enhver enhet som har 100 eller flere personer har til å søke myndighetene om tillatelse før den kan slås av. Siste år, Maharashtra arbeidskraft avdelingen hadde foreslått å øke dette antallet til 300 — noe som tyder på at fabrikker med 299 eller færre arbeidstakere kan stenge uten å måtte regjeringen tillatelse. I januar, fagforeninger tilsluttet Communist Party of India (Marxist), Kongressen, RSS og Shiv Sena holdt en state-nivå møtet og vedtatt en resolusjon som krevde at regjeringen bør kreve fabrikker med enda 50 ansatte til å søke sin tillatelse før stenging. Fagforeningene hadde også påstått at minst 70 prosent av arbeiderne er ansatt som kontraktsmessige ansatte, deres rettigheter er ikke beskyttet, og de er fratatt mange fordeler.

Kilder sier regjeringen tar sikte på å innføre en bestemmelse i loven for å sikre at slike arbeidere’ rettigheter er beskyttet. Spørsmålet om kontrakten arbeidere blir også undersøkt for å se om de kan bli vurdert på lik linje med faste arbeidere på den tiden av fabrikker’ nedleggelse, kilder sa.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App