Te midden van protesten over PNB scam, bill om beslag te leggen op de economische delinquenten eigenschappen ingediend in de Lok Sabha

0
61

Het streeft naar “een effectieve, snelle en grondwettelijk toelaatbare afschrikmiddel om ervoor te zorgen” dat overtreders worden geboekt met banken en andere financiële instellingen, het bereiken van een hoge terugvorderingen.

Gerelateerd Nieuws

  • Nirav Modi-PNB fraude: Onder zijn 21 objecten in beslag genomen zo ver, een penthouse, zonne-energie-installatie, boerderij

  • PNB fraude maat nu stijgt naar de Rs 13,580 crore: CBI

  • Nirav Modi fallout: RBI staakt LoUs, kan gevolgen hebben voor de financiering van de handel

Het wetsvoorstel verplicht de confiscatie van de eigenschappen van de diffuse economische daders werd ingediend in de Lok Sabha op maandag. De Diffuse Economische Daders Bill, 2018, werd ingevoerd door Minister van Staat voor Financiën Shiv Pratap Shukla te midden van protesten van de Oppositie over de Punjab Nationale Bank scam, een waarde van meer dan Rs 12000 crore, in die zakenman Nirav Modi is naar verluidt betrokken.

Volgens de toelichting op het wetsontwerp, “Een Vluchteling Economische Dader is een persoon die heeft een aanhoudingsbevel uitgevaardigd in verband met een geplande misdrijf en die verlaat of heeft verlaten India om te vermijden dat de strafrechtelijke vervolging is of weigert terug te keren naar India om een strafrechtelijke vervolging.”

Volgens de regering, het wetsvoorstel zou helpen bij de vaststelling van maatregelen af te schrikken economische daders die buiten de bevoegdheid van de Indiase gerechten. Gevallen waarbij de totale waarde die betrokken zijn in dergelijke delicten is Rs 100 crore of meer onder het toepassingsgebied van de wetgeving.

Lees Ook: Kabinet hecht Diffuse Economische Daders Wetsvoorstel om te gaan met die ontsnappen aan het buitenland te onttrekken aan de wet

Het streeft naar “een effectieve, snelle en grondwettelijk toelaatbare afschrikmiddel om ervoor te zorgen” dat overtreders worden geboekt met banken en andere financiële instellingen, het bereiken van een hoge terugvorderingen.

Het wetsvoorstel biedt ook voor het geven van een aanvraag voor een speciaal hof voor een verklaring dat een individu een diffuse economische dader. De bepalingen omvatten bevestiging van de dader onroerend goed in India en in het buitenland, met inbegrip van benami eigendom. Een beheerder zal worden benoemd, beheren en vervreemden van de in beslag genomen goederen onder de Wet.

Het wetsvoorstel werd echter tegengewerkt door Biju Janata Dal (BJD) MP Bhartruhari Mahtab die zei dat het inbreuk zou maken op de grondrechten van een persoon goed kunnen worden overgenomen door de regering, zonder de persoon die schuldig wordt bevonden. “Iedereen kan worden vervolgd of goederen kunnen worden verworven zonder dat de persoon die schuldig wordt bevonden. Deze voorzieningen worden tegen de fundamentele rechten,” zei hij.

“Er is een veelheid van wetten om te gaan met white collar crime. Waarom moeten we een andere wet?” Mahtab beweerde de wetgeving behandelt als “schuldig tot onschuld is bewezen”.

(Met instanties ingangen)

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd