Syrische rebel groep ermee instemt om de evacuatie van gewonden uit Ghouta

0
55

De Syrische rebellen stad Douma geconfronteerd met een “catastrofale” situatie wordt de belangrijkste haven voor de duizenden mensen die voorschotten door de overheid troepen in oost-Ghouta.

Gerelateerd Nieuws

  • Syrische leger versterkt offensief in Ghouta als dodental mounts 976

  • Steun konvooi levert voedsel in Syrië belegerde Ghouta ondanks het bombardement

  • Russische militaire zegt helpt evacueren 13 burgers van Syrië Ghouta

Jaish al-Islam, een van de belangrijkste rebellengroepen in Syrië oost Ghouta, zei maandag het een overeenkomst had gesloten met de overheid een bondgenoot Rusland, de evacuatie van gewonden uit de belegerde enclave in de buurt van Damascus. Het is gecommuniceerd met Rusland via de Verenigde Naties de overeenkomst te bereiken, dan zei hij: als de overheid op een groot offensief tegen de enclave met de russische militaire hulp.

De Syrische rebellen stad Douma geconfronteerd met een “catastrofale” situatie wordt de belangrijkste haven voor de duizenden mensen die voorschotten door de overheid troepen in oost-Ghouta, de lokale raad zei op maandag. Duizenden gezinnen zijn nu beschutting in open straten en openbare tuinen als bestaande kelders en bunkers zijn al overvol, de oppositie-voeren Douma lokale raad gezegd.

“Na meer dan 20 dagen van een barbaarse campagne … dit heeft geleid tot een verslechtering van de humanitaire hulp en voedsel situatie op een catastrofale niveau,” zei hij in een verklaring. Begraven van de doden in de stad begraafplaats zijn opgeschort vanwege de intensiteit van de antenne stakingen, toegevoegd. Honderden mensen zijn gedood in een woeste lucht-en artillerie-bombardement van de oost-Ghouta wijk sinds Feb. 18 als de Syrische regering probeert te verpletteren de laatste grote rebel bolwerk in de buurt van de hoofdstad Damascus.

Ondertussen, als het Syrische leger duwt dieper in oost-Ghouta, onder dekking van een hameren bombardement, de 400.000 burgers van de Verenigde Naties zegt dat leven in de enclave zijn druk in donkere kelders te ineenkrimpen van de onophoudelijke bommen. Onder gebarsten plafonds die bobbel onder de kracht van de vorige stakingen, zij string vellen over de kelder om de partitie uit kamers voor het hele gezin.

“Kijken. Het is volledig onbewoonbaar. Het is zelfs niet veilig om kippen in. Er is geen badkamer, op slechts een toilet, en er zijn 300 mensen,” zei een man in een asiel in de regio ‘ s grootste stedelijke centrum, Douma. Net als de andere mensen in de schuilplaats die hij niet wil zijn naam uit angst voor represailles als het leger probeert te heroveren op de rebellen enclave.

De syrische President Bashar al-Assad en zijn sterkste bondgenoot Rusland hebben gezegd dat de aanval op oost-Ghouta is nodig om een einde aan de heerschappij van Islamistische opstandelingen over burgers er en om te stoppen met mortel vuur op in de buurt van Damascus.

Maar de intensiteit van de aanval, die het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zegt heeft gedood 1,160 mensen in drie weken, heeft geleid tot veroordeling van de Westerse landen en de pleidooien van U. N. agentschappen voor een humanitaire halt toe te roepen. De aanval begon met één van de zwaarste bombardementen van de oorlog, toen de oorlog vliegtuigen, helikopters en artillerie regenden neer op een voortdurende stroom raketten, bommen, raketten en granaten.

Het richt zich op een gebied dat werd belegerd vanaf 2013, en waar een nijpend tekort aan voedsel en medicijnen hebben veroorzaakt ernstige ondervoeding en ziekte teistert. Na de bommen begonnen te vallen, drie weken geleden, mensen waren bang om te vertrekken van de schuilplaatsen zelfs te trachten de geringe resterende leveringen van voedsel.

KINDEREN

De schuilplaats was in twee verdiepingen, een kelder en erg druk. Kleine kinderen werden overal, chatten en het spelen in de doolhof-achtige gangen tussen de sheets op te hangen. Binnen de geïmproviseerde kamers, dunne matrassen en dekens lagen op de grond. Sommige mensen probeerde te slapen. In een hoek, een man zat op voor de komst van een dokter, er voor de behandeling van zijn verwondingen uit een eerdere bomaanslag.

Lange bezuinigingen zichtbaar waren op zijn schouder en de kroon van zijn hoofd, die de medic schoongemaakt.

Kleine kinderen geholpen met wassen – spoelen schuimend detergent uit roestvrij staal gerechten met vuil water van een kleine kruik.

In dergelijke omstandigheden, de hygiëne wordt het in toenemende mate moeilijk zijn te handhaven. “Drie honderd mensen in gevaar en we zijn gedwongen om te leven als deze… door jong en oud en ziek,” zei de man.

Uit een ander deel van het huis, een man zou worden gehoord, roept de moeder van een jongen die had bevuild zichzelf, iets wat mensen er gezegd was gegroeid vaker als angst. Veel van de mensen op een kluitje in Douma ‘ s de opvang had al gevlucht uit andere delen van de enclave, een aantal van hen vele malen over om te ontsnappen aan de steeds verschuivende frontlinies.

In de afgelopen dagen tienduizenden mensen zijn aangekomen in de stad na het ruisen van de meest recente snelle ontwikkelingen door het Syrische leger. “Mijn zoon werd vermoord en mijn man is gewond… We hebben spuugde bloed, zoals ze zeggen,” zei een vrouw in het asiel.

Overhead, stalen wapening zichtbaar waren in de grote scheuren en verzakkingen van een betonnen plafond dat leek klaar om in te storten over de shelter is doodsbang inwoners bij een nieuwe ontploffing in de buurt. “Als iemand luisteren, (het denken van) de Syrische kinderen in Ghouta. De hele wereld, zelfs de Arabische landen, hebben verlaten. Willen We God om ons te helpen. We zijn zo moe. Bid voor ons, bid voor ons,” zei ze.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App